El director de l'Auditor- Palau de Congressos de Girona acomiadat pel comitè executiu que gestiona l'equipament, Ramon Barnusell, està molt molest per la manera com s'ha prescindit dels seus serveis. D'un dia per l'altre, Barnusell va ser informat de la decisió. L'1 de febrer, l'alcalde de Girona i president de la Fundació Auditori-Palau de Congressos, Carles Puigdemont, va explicar-li la intenció de fer-lo fora. Dos dies després (3 de febrer) se'n va certificar l'acomiadament al comitè executiu de l'equipament, presidit per Coralí Cunyat.

Diari de Girona es va posar en contacte ahir amb el director destituït, però va declinar fer declaracions. Sí però que va parlar a Ràdio Girona, on va explicar que havia estat demanant poder reunir-se amb els representants de l'Ajuntament des de feia temps per saber si hi havia noves directrius a l'hora de dirigir l'Auditori- Palau de Congressos. Quan va aconseguir parlar amb l'alcalde va ser quan es va assabentar dels objectius de l'equip de govern. Barnusell criticava ahir la poca consideració que les autoritats polítiques li han tingut i assenyalava que no entenia "que hagin intentat evitar tenir una reunió amb el director de l'Auditori- Palau de Congressos quan ho havia demanat reiteradament".

La destitució de Barnusell al capdavant de l'equipament va ser avançada ahir per aquest diari. La intenció del nou govern és crear una bicefàlia en la qual l'apartat musical l'assumirà el cap de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Narcís Casassa (alcalde de Sant Julià de Ramis pel PSC), i l'apartat congressual el gestionarà la tècnica de turisme i experta en aquest àmbit Núria Prats. A més, sense la figura del director, hi ha un estalvi d'uns 74.000 euros.