Vuit carrers del barri de les Pedreres seran els primers de Girona on s'implantarà l'àrea verda d'aparcament. L'Associació de Veïns ja ha donat el vistiplau al mapa facilitat per l'Ajuntament de Girona. En total són 189 places repartides de la següent manera: 43 places al carrer Terç de Miquelets, 34 places al carrer Pirineus, 26 places al carrer Bellavista, 24 places al carrer Isabel la Catòlica (en dos trams, davant l'Annexa i la baixa fins al parc de Vista Alegre), 24 places al passeig Fora Muralla, 22 al carrer Canigó, 8 al carrer Univers i 8 al carrer Prat de la Riba.

El projecte aprovat tambe inclou tres trams per a motocicletes (dos a Isabel la Catòlica, davant l'Annexa i un a Terç de Miquelets) i tres trams per a vehicles conduïts per persones amb mobilitat de reduïda (passeig Fora Muralla, carrer Canigó i carrer Pirineu). Es manté la parada d'autibús al carrer Pirineu. La implantació de l'àrea verda encara no té data i inclourà altres barris amb els quals l'Ajuntament haurà de buscar un consens amb els veïns. Aquest sistema d'aparcament de pagament inclou tres tarifes diferents, i busca que els principals beneficiats siguin els residents del barri, que tindran un preu d'estacionament molt barat.

Detecció de matrícules

El cost d'un dia d'estacionament per als veïns del barri serà de 0,25 euros (1,25 euros la setmana); el cost d'una hora per als residents d'altres barris dela ciutat pujarà fins als 0,55 euros; i hauran de pagar 1 euro per hora els conductors de fora de la ciutat Girona, que només podrien estacionar en aquella plaça un màxim de dues hores. La manera per detectar l'origen del vehicle serà per mitjà d'un sistema informatitzat. Molt probablement s'haurà d'introduir la matrícula en una màquina per adquirir el tiquet i aquesta ja sabrà on està empadronat el seu propietari i si paga l'impost de circulació a Girona.