Salt oferirà 475 places de P3 en la preinscripció per al curs 2012-13. El municipi tindrà l'any vinent 19 classes per a alumnes que comencen l'escola, una més que l'any anterior. La causa de l'increment és que a Salt hi haurà un nou col·legi amb la instal·lació de l'escola Pia. Començarà funcionant en uns terrenys provisionals cedits per l'Ajuntament i on s'estaran dos anys abans de construir l'escola nova. El director territorial d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot, va explicar que "igual que totes les escoles", començarà en barracons. Dos mòduls prefabricats dividits en quatre espais seran la classe, el menjador i l'aula de psicomotricitat de 25 alumnes.

Ensenyament considera que Salt és una població amb unes "especificitats" que cal tenir en compte a l'hora de dissenyar l'estratègia educativa i els recursos que hi destinen com ara l'elevat índex de població immigrada o les variacions en el nombre d'alumnes que hi ha al llarg del curs. Aquesta situació, segons Bayot, complica una mica més la planificació dels cursos perquè "no se sap mai" quants alumnes hi acabarà havent. Tot i això, va assegurar que tenien "clar" que Salt havia de tenir 19 classes de 25 alumnes cadascuna.

"Enmig d'aquesta planificació, va arribar l'oferiment de l'Escola Pia", va indicar Bayot, que detalla que el que buscaven era una població amb un "entorn social desafavorit" per fer-hi una nova escola. L'objectiu era contribuir a millorar la cohesió social d'un municipi i treballar amb alumnes en situació de risc d'exclusió social. Escola, Departament i ajuntament van arribar a un acord. La nova escola es farà "si no allà mateix a prop", dels barracons, va afirmar l'alcalde, Jaume Torramadé.

Torramadé i el regidor de Cultura, Robert Fàbregas, van recordar que Salt pateix un dèficit d'escoles i que amb el nou col·legi concertat es podrà relaxar una mica la ràtio d'alumnes per aula. En els darrers tres anys, Salt ha estrenat l'escola Arrels i ara aquest nou col·legi. El secretari general de l'Escola Pia de Catalunya, Joan Vila, va detallar que tot i que les seves escoles són cristianes estan "obertes a tothom". "No fem escoles només per a cristians, fem escoles per a tothom", va dir. També va assenyalar que buscaran om eliminar les barreres econòmiques i fer que el centre sigui assequible per a la majoria de la població "i no només per a les famílies benestants". Hi ha una vintena d'escoles Pies arreu del país.