Unes 200 persones es manifesten aquest dissabte a la tarda a la ciutat de Girona per donar suport als dos joves sancionats amb 4.500 euros per haver participat a la manifestació antifeixista de Salt (Gironès) el passat 27 d'agost. La marxa, que no té autorització, talla la circulació de l'avinguda Jaume I de Girona i es porta a terme sense incidències. Els protestants criden consignes en contra del feixisme i les retallades i demanen la dimissió del conseller d'Interior, Felip Puig. La plataforma 'Pel dret a manifestar-nos' que dóna suport als dos sancionats demana que es retirin les multes imposades pel Departament d'Interior i que es respecti el dret a manifestar-se amb llibertat.

La manifestació que estava organitzada per diverses entitats gironines s'ha iniciat a la plaça Catalunya i ha concentrat a unes 200 persones que han recorregut alguns dels principals carrers de la ciutat. Tal i com ha detallat la portaveu de la marxa, Tatiana García, la manifestació ha sorgit com un acte de suport als dos joves sancionats per participar en una manifestació antifeixista a Salt el passat 27 d'agost.

El motiu d'aquella marxa, amb el lema 'aturem el feixisme. Salt diu no al feixisme' era per contrarestar una manifestació que havia organitzat el partit Plataforma per Catalunya per evitar la construcció d'una mesquita a Salt. La marxa del partit d'Anglada no es va portar a terme perquè el Departament d'Interior va prohibir-la per els possibles aldarulls que podia provocar a la població. No obstant això, la contramanifestació si que es va portar a terme tot i que no tenia autorització.

Respectar el dret a manifestar-se

En la mobilització d'avui, els manifestants han demanat que es retirin les sancions imposades als dos joves i asseguren que les multes arriben als nou mil euros. Els manifestants exigeixen que es respecti el dret a manifestar-se i demanen que s'aturin les "repressions" a la població. Segons la portaveu de la marxa, les sancions imposades als joves són senzillament "per reprimir els moviments socials combatius contra la Generalitat" i destaquen que el Govern està portant a terme una "estratègia de pressió sistematitzada mitjançant la violència i l'ofegament econòmic" per intentar, segons García, "acabar amb els moviments socials actius contraris al poder".

García ha subratllat que els dos joves acusats "no van ser els organitzadors de la manifestació de Salt", tal i com apunta el Departament d'Interior.

Durant la marxa s'han pogut escoltar diverses consignes en contra el feixisme, les retallades i el conseller d'Interior, Felip Puig, demanant la seva dimissió. La marxa, que no tenia autorització, s'ha portat a terme sense incidències tot i que els manifestants ha tallat la circulació a l'avinguda Jaume I.

L'acte ha finalitzat amb la lectura d'un manifest en suport als joves sancionats davant de la seu de la Generalitat a Girona.