24 de març de 2012
24.03.2012
Diari de Girona

«Un animal polític com jo no es desvincularà de la política»

Aquest diumenge és l'últim dia de Francesc-Francisco Busquets com a subdelegat del govern estatal a Girona

15.01.2012 | 17:14
«Un animal polític com jo no es desvincularà de la política»

El subdelegat del govern estatal a Girona, Francesc- Francisco Busquets, es jubila aquest diumenge però ha afirmat que és "un animal polític" i que no es "desvincularà del món politic" tot i que no té previst ocupar nous càrrecs de representació. Busquets ha destacat que durant els vuit anys de servei ha intentat agilitzar, rendibilitzar i apropar l'administració als ciutadans. En el seu últim dia, Busquets ha celebrat l'arribada del tren d'alta velocitat però ha criticat que Foment utilitzi aquest tema com una justificació per no "invertir més" en el desdoblament de l'N-II. "A hores d'ara, pels ciutadans, el tren d'alta velocitat és més aviat una nosa que un guany", ha afirmat Busquets.

Francesc Francisco-Busquets, llicenciat en filologia anglesa, professor del institut Montilivi de Girona, traductor i polític de l'Ajuntament de Girona és des d'avui, l'exsubdelegat del govern de l'estat espanyol a Girona. Avui, Busquets es jubila després de vuit anys de servei a la subdelegació estatal. Busquets tenia previst posposar la seva jubilació fins a les eleccions generals previstes per aquesta primavera però, amb l'avançament de la data electoral, l'exsubdelegat va decidir demanar la jubilació aquest mes de febrer.

Francisco-Busquets destaca que durant els anys de servei ha intentat "agilitzar, rendibilitzar i apropar la administració" als ciutadans, un element que, segons l'exsubdelegat, es pot veure simbolitzat en la desaparició de les cues a l'oficina d'estrangeria.

Al mateix temps, Francisco-Busquets ha criticat el "greuge imperdonable" que suposa el no desdoblament de la N-II i ha remarcat que des de la subdelegació a Girona van "pressionar tot el necessari" perquè el projecte es portés endavant. Francisco-Busquets ha criticat que el Ministeri de Foment utilitzés la inversió realitzada en el tren d'alta velocitat com una justificació per no haver "invertit més" en el desdoblament. L'exsubdelegat ha detallat que, "el tren d'alta velocitat serà una gran inversió per als ciutadans gironins" tot i que "a hores d'ara la ciutadania no palpa els resultats i més aviat és una nosa que un guany".

Francisco-Busquets ha destacat que ell és "un animal polític" i que no es desvincularà d'aquest àmbit però no té previst ni vol arribar a un altre "càrrec de representació". Segons l'exsubdelegat, hi ha moltes altres formes de fer política que no són dins d'un "partit ni dins d'una institució". Francisco-Busquets també ha subratllat que desconeix qui serà el seu successor, a dia d'avui, el PP encara no ha donat a conèixer qui podria ocupar el càrrec subdelegat del govern estatal a Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit