Els Mossos han detingut El Mostafa Y., de 34 anys i nacionalitat marroquina, com a presumpte autor d'un delicte de tràfic de substàncies dopants. La policia relaciona el detingut amb una xarxa internacional dedicada a la distribució i tràfic de substàncies dopants a esportistes d'elit desarticulada setmanes enrere. En el marc d'aquell operatiu es van detenir deu persones, sis a Catalunya i quatre a Madrid. El presumpte cap de l'organització va ingressar a presó. L'ara detingut es considera peça clau de la banda per obtenir substàncies dopants, moure-les entre Espanya i el Marroc i subministrar-les a esportistes sota les indicacions del doctor Alberto B. N., que és a la presó des del 7 de març d'aquest any.

El Mostafa Y., resident al Marroc i esporàdicament a Sabadell, ja havia estat detingut en la investigació conjunta el setembre passat. La policia indica que en aquell moment venia de recollir a una botiga de Mataró (Maresme), tres xeringues d'Epo Cera prèviament encarregades.

L'home anava acompanyat per una altra persona, presumpta destinatària final de la substància dopant, que va resultar ser un atleta que havia donat positiu a la mateixa substància a les Olimpíades de Beijing 2008. El període de sanció corresponent havia acabat tot just feia uns mesos.

El Mostafa i el seu acompanyant tenien previst marxar cap al Marroc l'endemà. Després de ser detingut, l'home va continuar amb les seves activitats dins la xarxa, segons la policia.

Finalment, la matinada del 20 de març, a l'aeroport de Girona, quan El Mostafa Y. arribava a Catalunya d'un vol procedent de Marràqueix (Marroc) se'l va detenir.