L'alcalde de Salt, Jaume Torramadé, va evitar pronunciar-se sobre els incidents en un desnonament al Grup Sant Jordi que va acabar amb cinc ferits després de la intervenció dels Mossos d'Esquadra. Tot i que el portaveu d'Independents per Salt (IpS), Ferran Burch, li va demanar especificament que condemnés els fets, el batlle va abstenir-se de fer cap comentari al respecte. A fora, la portaveu de la Pltaforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Marta Afuera, va lamentar que la màxima autoritat municipal no hagués dit que li sabien "greu" els fets de dilluns al matí i que hagués optat per "fugir d'estudi". Afuera va insistir que la regidora de Serveis Socials, Fanny Carabellido, hauria de dimitir.

El mateix representant d'Independents també va recordar a l'alcalde que fa sis mesos es va aprovar una moció on s'apostava per crear una mesa de coordinació local pel dret a l'habitatge i que sis mesos després, encara no s'ha constituït. Precisament aquest cap de setmana, l'Ajuntament va anunciar que la mesa es posarà en funcionament les properes setmanes i que estarà formada pel Col·legi d'Advocats de Girona, Càritas Diocesana de Girona, tècnics dels departaments jurídics i dels serveis socials de l'Ajuntament de Salt, així com de l'oficina local d'habitatge i un representant de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca.

Mentrestant, una desena de representants de la PAH, es van aixecar enmig del saló de plens van fer un sis amb els dits per denunciar la lentitud del govern local a crear la taula de coordinació.

Davant l'allau de preguntes de Ferran Burch, l'alcalde va acabar recordant que molts cops es demana als ajuntaments que facin accions "que estan per sobre de les seves capacitats". Segons l'Ajuntament, s'havia intentat ajudar reiteradament la família afectada pel desnonament i se li havia ofert un pis de protecció per 350 euros, que aquesta a última hora va acabar rebutjant. No obstant, el batlle va indicar al portaveu d'IpS que aquest cas l'havia tractat el Consorci de Benestar del Gironès- Salt i que el mateix Burch n'era un dels representants.

Un dels ferits, operat avui

D'altra banda, un dels cinc ferits, Ramon Mateu, serà operat precisament avui de la tíbia. Segons Marta Afuera, un mosso la hi va trencar d'un cop de peu. La mateixa Afuera serà divendres al Parlament convidada per Iniciativa per Catalunya, per seguir una sessió de control al Parlament de Catalunya. Afuera tem que a partir d'ara els Mossos rebin l'ordre d'actuar amb "intervencions desmesurades" per poder fer efectius els desnonaments.