Una quinzena de joves de Salt d'entre 18 i 35 anys podran treballar durant tres mesos a la ciutat alemanya de Lingen. Aquesta iniciativa és fruit del conveni de col·laboració que han acordat les dues ciutats que estan agermanades des del 1998. Durant aquest mes, l'Ajuntament de Salt seleccionarà els candidats que, com a mínim, han de tenir un títol de grau mitjà. L'alcalde de Salt, Jaume Torramadé, ha destacat que es tracta d'una "oportunitat única" perquè els joves del municipi que estan a l'atur puguin trobar feina a l'estranger. Els seleccionats rebran classes diàries d'alemany.

En els propers mesos, l'Ajuntament de Lingen donarà a conèixer les possibles vacants i el consistori de Salt podrà començar a seleccionar els joves. L'alcalde de Salt ha detallat que es tindrà "molt en compte" la voluntat d'aprendre la llengua dels candidats, la seva facilitat amb els idiomes i la seva motivació per conèixer noves cultures. Torramadé ha detallat que esperen tenir els joves seleccionats abans de la Fira de Barcelona, el mes de juny. "Moltes empreses de la regió de Lingen estaran exposades en aquest certamen i serà l'oportunitat que els empresaris cone?guin els candidats seleccionats", ha explicat l'alcalde.

Tot i que no s'ha concretat quina feina realitzaran els joves, l'alcalde de Lingen, Dieter Krone, ha explicat que els seleccionats treballaran durant tres mesos en alguna empresa del sector metal·lúrgic, mecànic, sanitari o de l'àmbit de l'hostaleria. Si l'experiència és satisfactòria per al jove i per a l'empresari, els seleccionats podrien tenir un contracte temporal o indefinit amb l'empresa.

Aquesta iniciativa, l'acord de la qual es va tancar ahir, és una idea que va sorgir des del consistori alemany i es troba emmarcada dins un conveni de col·laboració que han acordat les dues poblacions agermanades. El conveni té com a objectiu intercanviar coneixement i experiències en temes de immigració, habitatge, treball, formació, infància i joventut. "Creiem que pot ser d'ajuda pel futur de Salt l'experiència de Lingen en aquests sectors", ha destacat l'alcalde alemany. D'altra banda, Torramadé ha remarcat que, en aquests moments de crisi econòmica, és clau "aprofundir en les relacions entre localitats" i col·laborar entre els municipis.