Temps de Flors es va presentar oficialment ahir amb dos actes a Girona i Barcelona que van comptar amb la presència dels germans Joan i Jordi Roca, del prestigiós restaurant El Celler de Can Roca, nomenat dilluns per la revista anglesa Restaurant com el segon millor restaurant del món.

En declaracions als mitjans de comunicació, en acabar l'acte, el xef Joan Roca va fer un reconeixament a la resta de companys de professió. "Temps de Flors es un reclam fantàstic per a la ciutat" però "també es un reclam per conèixer l'excel·lent gastronomia que hi ha a Girona". "Si voleu ??-va afegir- El Celler és un pal de paller, però al seu entorn hi ha una gastronomia d'excel·lent nivell que farà que tots els visitants puguin disfrutar d'un alt nivell de gastronomia".

El xef feia poc que havia arribat de Londres, on havia tingut lloc l'entrega de premis. Sobre la distinció com a segon millor del món, Joan Roca també va tenir un gest per a la ciutat. "És la ciutat que ens ha vist créixer, que ens ha fet créixer, que ens ha fet grans i que ens ha fet ser el que som", va dir per recordar que es competia amb restaurants de ciutats com Tòquio, Xangai, Chicago o Sao Paulo.

L'Ajuntament, conscient del filó que representa El Celler, els havia convidat per fer d'"ambaixadors" de l'exposició (que tindrà lloc del 12 al 20 de maig) amb la seva presència en les dues presentacions, l'última -a la tarda- a Barcelona, però la primera a Girona, en un acte al migdia al Saló de Descans del Teatre Municipal amb una nombrosa i exclusiva representació d'autoritats polítiques i civils.

Aquesta presentació va constar primer de la projecció d'un vídeo promocional de Girona, d'uns tres minuts de durada amb imatges dels principals llocs de la ciutat, com el Call Jueu, la Catedral, la Devesa, el parc científic de la UdG o el Palau de Congressos, però en què destaquen sobretot unes espectaculars imatges àeries de la ciutat.

L'acte en si mateix va ser breu. En primer lloc va prendre la paraula el president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, qui va recordar l'"excepcional" acollida que té Temps de Flors i va destacar que, malgrat la "díficil situació econòmica hem de saber treure el màxim profit" del que tenim "que permetin una recuperació".

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, li va prendre el relleu amb un discurs d'"orgull gironí" i, per això, "hem de reforçar el que ens fa especials, la gent canta meravelles de la ciutat i l'orgull està en el nucli dur de la ciutat", va dir.

Puigdemont va tenir un agraïment especial als germans Roca, recordant la reelecció d'El Celler com el segon millor restaurant del món, i el públic els va aplaudir. L'alcalde va destacar "la complicitat" de tots els sectors que fan possible l'exposició i va assegurar que "Girona podrà explicar al món que ens enorgullim de ser excel·lents, però no ens adormim" perquè "no tenim límits, els hem d'explorar fins al final". I va afegir, "el benefici té noms i cognoms, tots els gironins i gironines".

La presentació oficial va acabar amb aquestes últimes paraules i va donar pas al tast que Jordi Roca, el pastisser d'El Celler, havia preparat pe als assistents. Constava d'un gelat especial de flors que la recent inaugurada gelateria Rocambolesc, al centre de la ciutat, oferirà durant els dies de Temps de Flors.