Uns lladres van fer ahir al matí un atracament de violència inaudita al bar El Trago, situat al carrer Montseny del barri de Santa Eugènia de Girona. A quarts de set del matí Antonio Navarro García, un home de 52 anys amb una discapacitat motriu i que té una relació amistosa amb les mestresses del local, dues germanes hondurenyes que també regenten un altre bar al carrer del Carme, va anar a aixecar persiana, tal i com feia cada dia, per preparar el local abans de l'obertura. Tot apunta que els lladres el van sorprendre dins i abans de robar-hi -es van endur els diners de la caixa enregistradora i d'una de les escurabutxaques, i van carregar també la màquina de tabac - el van estabornir a cops d'ampolla. Com a mínim així ho indicaven els vidres trencats als peus de la víctima.

Una estona més tard la mestressa del local el trobava assegut a una taula amb el cap obert i enmig un gran bassal de sang. L'home va patir ferides gravíssimes que van motivar una operació d'urgència a l'hospital Josep Trueta de Girona. Ahir a la tarda romania ingressat en estat greu. Les primeres atencions sanitàries dispensades pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SIM) van indicar la presència d'un coàgul de sang al seu cervell. Tenia una profunda ferida al cap que a més li havia fet perdre molta sang.

Antonio Navarro viu d'una pensió -a penes pot caminar- i coneix les mestresses del bar perquè una d'elles, abans de dedicar-se a l'hostaleria, va cuidar la seva mare anciana. Des que la dona es va morir, Antonio vivia amb una de les noies, de les quals no és parella, va explicar l'amo del local que arrenda el bar a les dues germanes. No pot treballar regularment però acostumava a preparar el bar del carrer Montseny cada matí perquè una estona més tard, a quarts de vuit, arribés la mestressa i posés en funcionament el local.

Tot apunta que ahir al matí l'home va anar al local com cada dia i els lladres el van sorprendre dins. Al cap d'una estona la mestressa va arribar i va trobar-se la persiana abaixada. Va avisar l'amo del local, que viu just a sobre del bar, per si en tenia claus; la dona va pensar que Antonio havia tingut algun contratemps -es mou per Girona amb un quad però últimament sovint el tenia avariat- i no havia pogut encara obrir. L'amo del local no tenia claus i la dona va anar a buscar-ne un altre joc a casa de la seva germana. Quan van ser de nou davant el local, van descobrir que no els calia clau perquè la persiana era baixa, però oberta. En aixecar-la, van trobar Antonio pràcticament moribund.

Ningú va veure res

Així, l'alerta va saltar a quarts de vuit del matí. Els Mossos d'Esquadra van tancar el carrer mentre els efectius del SEM carregaven el ferit a l'ambulància en direcció a l'hospital Trueta. A mig matí el van intervenir. A la tarda romania ingressat en estat greu.

Agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) dels Mossos d'Esquadra, encarregats de la investigació dels delictes greus, van passar tot el matí al bar recuperant empremtes i intentant reconstruir la seqüència de l'agressió. Els veïns, excepte l'amo del local que va ser avisat per la llogatera i va ser present quan van trobar el ferit, no van adonar-se de res; només una dona que viu just a sobre del local assegurava haver sentit "un cop molt fort", però va treure el cap per la finestra i no va veure-hi res de rar, va indicar.

Per la seva banda, l'amo del local va explicar que les germanes sospitaven de dos homes als quals no havien vist mai abans però que en els darrers dies eren al carrer a primera hora del matí i a última de la nit. Els membres de la mesquita que hi ha gairebé porta amb porta amb el bar i que obren el recinte abans de les sis del matí pel primer res, van assegurar que tampoc no havien vist ni escoltat res d'estrany.

Després d'intentar extreure empremtes de la persiana i escorcollar el bar per buscar-hi pistes que portin a la identificació dels lladres agressors, els Mossos buscaven ahir testimonis entre els veïns i enregistraments de càmeres de seguretat properes al carrer Montseny per intentar treure l'entrellat del cas. Ahir no s'havien fet detencions.