Una empresa d'aplicacions informàtiques i proveïdora de serveis municipals, Waapp Media Lab SL, ha denunciat una altra societat, IconTouch Mobile SL, per una suposada revelació de secrets i per un delicte contra la propietat intel·lectual. En la denúncia, que ja ha entrat als jutjats, s'acusa IconTouch Mobile d'haver copiat un dossier tècnic que finalment l'Ajuntament de Girona ha convertit en l'aplicació "Girona In", una eina de promoció turística per a telèfons mòbils que recentment s'ha posat en funcionament.

Segons l'empresa denunciant, els primers mesos de l'any 2011 van entregar "confidencialment" un dossier tècnic detallat a diferents corporacions locals per mostrar-los un projecte turístic per a telèfons mòbils d'última generació. I especifica que, de tots els organismes, només l'Ajuntament de Girona ha mantingut una relació contractual amb la denunciada.

Temps després que Waapp lliurés el dossier, l'Ajuntament va encarregar el desenvolupament de l'aplicació a IconTouch. Això va ser el 7 d'octubre. No obstant, aquesta societat no es va constituir fins un mes més tard, tal com indica un representant de Waapp en una carta entrada al registre municipal de l'Ajuntament de Girona. Això, al seu parer, demostra que no "podia aportar cap tipus de solvència tècnica, recursos de producció propis ni experiència"

En la denúncia s'assegura que els treballadors d'IconTouch "van estar treballant sobre el dossier operatiu de Waapp, copiant els seus continguts i esquemes" en el desenvolupament de l'aplicació "Girona In".

A més, en la denúncia s'hi ha adjuntat la declaració davant d'un notari d'un extreballador de l'empresa denunciant que admet que van estar treballant en un dossier on hi havia els logotips de Waapp i que un dels superiors li va remarcar, els primers dies de feina que "sobre això haureu de treballar".

En una carta entrada al registre municipal Waapp posa de manifest que "el nom d'IconTouch Mobile SL figura com a programadora de l'aplicació per smartphones de CiU/Carles Puigdemont per a la campanya de les eleccions municipals del 2011".