Els Mossos d'Esquadra han identificat tres homes, dos marroquins i un de nacionalitat hondurenya, com els presumptes autors de la pallissa que va causar lesions severes a un home que s'estava a un bar del carrer Montseny, la matinada del passat 22 de maig. Són delinqüents habituals que ja haurien fet altres robatoris similars a bars. Ara per ara estan però en parador desconegut després que divendres passat els Mossos escorcollessin un pis del carrer Orient on emmagatzemaven el botí dels robatoris. Entre d'altres efectes furtats a altres bars, hi havia la màquina de tabac que s'havien endut d'El Trago, on, en entrar, van estabornir a cops d'ampolla un home, amic de les mestresses que regenten el bar, que cada dia alçava la persiana abans que hi anés el personal a posar en marxa el local.

L'home, Antonio Navarro Garcia, de 52 anys, roman en estat greu a l'hospital Josep Trueta arran de les greus ferides que va rebre al cap. A la víctima la van sorprendre assegut en una taula -tenia greus problemes a les cames, que pràcticament li impedien caminar amb normalitat, i s'havia s'asseure sovint; també pateix una lleu discapacitat mental- i, literalment, li van trencar el cap a cops d'ampolla. Una estona més tard una de les mestresses del local -ella i la seva germana, ambdues de nacionalitat hondurenya, regenten el bar del carrer Montseny i un altre al carrer del Carme- va aixecar la persiana i el va trobar enmig d'un bassal de sang.

A costa de reconstruir els fets amb els pocs testimonis dels quals disposen -ningú sembla haver vist entrar els lladres al bar-, s'ha pogut concretar que els tres homes van entrar al local i, després d'agredir Navarro, van espanyar les màquines escurabutxaques i la caixa enregistradora, i van carregar en un vehicle la de tabac.