La ciutat de Girona, i més en concret, el barri de Sant Narcís, es prepara per a l'inici del final de la inutilització del parc Central, afectat durant gairebé quatre anys per les obres del Tren d'Alta Velocitat. Els tècnics de l'Ajuntament entregaran el proper dijous el projecte de reposició del carrer Josep Maria Gironella i entre setembre i octubre de la part que es recuperarà del parc Central (des d'on hi havia la carretera que creuava el parc fins al carrer Bisbe Sivilla. En quatre o cinc mesos haurien d'acabar les obres al carrer Gironella i a finals de setembre, principis d'octubre es presentarà el projecte per referer el parc.

Segons va confirmar el regidor d'Urbanisme i del Projecte Ferroviari, Carles Ribas, el 16 d'agost s'entregarà el projecte que han estat elaborant els tècnics del departament tècnic d'arquitectes de l'Ajuntament. Aquell dia es presentarà a Adif la reposició del carrer Josep Maria Gironella (del carrer Oviedo a l'antiga plaça Europa). Aquest vial, tindrà "una major amplitud", cosa que permetrà una millor circulació "amb tres carrils en la zona que farà un gir a la dreta". Tot i això, s'està estudiant "la viabilitat de fer tot el tram de dos carrils per una banda i d'una per l'altra". Segons Ribas, això es veurà també durant l'exposició pública als veïns que tindrà lloc "a partir del 18, 19 o 20 d'aquest mes". En concret, se'ls entregarà una còpia del projecte perquè l'analitzin i es presentin les al·legacions.

Adif, que ha d'assumir els costos de la reposició, analitzarà el projecte "i intentarà esgarrapar alguna cosa" per fer-ho més barat. Però segons Ribas, "ens posarem ferms" perquè assumeixin tot el projecte emanat de la ciutat. Adif haurà de donar resposta en dues o tres setmanes, en 30 dies s'haurà fet l'exposició pública, i a partir d'aquí començaran les obres de reposició del carrer, que estarà enllestit en quatre o cinc mesos.

D'altra banda, a finals de setembre o principis d'octubre es presentarà el projecte de la part del parc Central, va confirmar el regidor. Serà de la meitat, perquè l'altra és la llosa on s'hi farà l'estació intermodal i, quan arribi, l'enderroc del viaducte. En tot cas, la recuperació de l'espai verd es farà tenint en compte el procés participatiu que es va engegar amb les propostes dels ciutadans. "No es fa un parc amb una únic avinguda a cada banda, sinó que s'intenta donar un joc dins el parc, amb circulació interna". Ribas va explicar que "es faran petits parcs, que donarà una sensació d'integració, amb jocs per a la mainada, gronxadors...".

A la zona també hi haurà una zona de reixes (que en cas d'incendi al subsòl han de facilitar la sortida del fum) i que quedarà integrada amb un espai verd que ha de dissimular "un aspecte poc atractiu". Per Ribas, aquesta "és una peça molt important de la ciutat" que recuperarà la vida en la ja coneguda com a "zona zero".