Girona farà retirar demà cinc ressalts que hi ha a Domeny i que provoquen la disminució important de la velocitat dels vehicles de manera continuada. Els reductors estan situats als carrers Carles Riba i Bracons i al carrer d'Adri. Segons un estudi de l'Ajuntament, la línia d'autobús cada cop que passa per aquest carrer acaba perdent tres minuts a conseqüència de les cinc frenades que ha de fer per superar el ressalt sense tocar a terra. En concret s'eliminaran tres reductors del carrer de Carles Riba i Bracons i dos al carrer d'Adri.

Fora del barri de Domeny, demà també està previst retirar dos reductors a Montilivi. En concret al carrer Albi. Es tracta dun vial on els vehicles solen agafar força velocitat i els ressalts servien per evitar l'excés de rapidesa. No obstant, fa unes setmanes es van dur a terme diverses mesures que ja ajuden a mitigar aquesta velocitat. En concret s'ha senyalitzat un gran illot que transcorre per tota la part central del carrer i que redueix considerablement l'amplada dels carrils i impedeix els avançaments. La reducció d'espai també fa que els conductors, en detectar més estret el seu carril, tinguin tendència a aixecar el peu del pedal del gas.

Per portar a terme aquesta actuació no caldrà tallar la circulació dels carrers i només es realitzaran talls intermitents d'un sol carril de circulació amb el corresponent pas alternatiu de vehicles.

La retirada dels ressalts forma part de la campanya per suprimir la majoria dels 111 reductors de velocitat que hi ha a la ciutat després que un estudi encarregat pel consistori revelés que només un 7% s'ajusta a la normativa vigent, és a dir, només 8 dels 111 que hi ha. el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via pública, Joan Alcalà, sempre ha dit que "no volem posar obstacles a la via sinó penalitzar el conductor que infringeix la normativa".