L'Ajuntament de Girona ha habilitat dues places d'aparcament per al projecte de cotxes compartits de "Fesedit" al carrer Riu Güell, a la cantonada amb el passeig de la Devesa. L'espai estava reservat fins fa poc al Ministeri de Foment, per les obres del TAV a la Devesa, al costat d'un parada d'autobús.

El regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, va explicar ahir que es tracta d'una prova pilot i que si funciona la mesura, es podria estendre a altres punts de la ciutat. L'efecte de compartir el cotxe permet que hi hagi més vehicles a la carretera, menys contaminació i estalvi de costos. El mateix representant municipal va elogiar el projecte perquè "fomenta la mobilitat utilitzant les noves tecnologies i amb l'objectiu de millorar el medi ambient".

Les dues places es poden utilitzar per aquest projecte de dilluns a divendres, de les vuit del matí a les vuit del vespre, excepte dies festius. Les places s'han reservat després de la firma d'un conveni entre l'Ajuntament i Easy Innova, spin off de la Universitat de Girona, on ja hi ha 18 places (14 a Montilivi i 4 al Barri Vell) per a aquest ús, segons va indicar el responsable de l'Oficina Verda de la Universitat de Girona, Pep Juandó.

"Fesedit" és una plataforma de cotxe compartit, creada i impulsada per la Universitat de Girona, que consisteix a posar en contacte, a través del telèfon mòbil o d'Internet, les persones que fan una ruta similar en cotxe per tal que la facin plegades. Segons va explicar el promotor del centre Easy, Miquel Muntaner, hi ha unes mil persones inscrites, la majoria de Girona i universitaris. El registre i l'ús del cotxe compartit permet gaudir de descomptes en gasolineres, descomptes en tallers i en un centenar d'establiments. Per poder usar les places d'estacionament, cal registrar-se a la pàgina www.fesedit.cat. Els cotxes que l'utilitzin caldrà que portin l'acreditació corresponent per deixar clar que poden utilitzar les places.

D'altra banda, Muntaner va informar que estan en procés d'implantar el servei també a l'edifici de la seu de la Generalitat, on podrien beneficiar-se'n tant la comunitat de treballadors com els qui hi van a fer alguna gestió.