La plaça del Vi de Girona va ser l'escenari ahir de dues manifestacions amb posicions radicalment oposades. Els partidaris de prohibir l'avortament arreu de l'Estat espanyol en representació de la plataforma Derecho a Vivir, es van reunir a les dotze del migdia. Just en aquesta mateixa hora, defensors de l'avortament es van voler concentrar també a la plaça del Vi.

Tenint constància de la coincidència d'aquests dos actes, quatre furgonetes antiavalots dels Mossos d'Esquadra amb un total de setze efectius policials, van formar una barrera humana que separava les dues manifestacions. Els agents es van posar just al davant dels concentrats a favor de l'avortament per evitar que hi hagués un enfrontament físic entre concentrats.

Els partidaris de limitar l'avortament ahir van reunir una setantena de persones a la plaça del Vi de Girona, mentre que els defensors de poder avortar van superar les quaranta persones. Així, a una banda del carrer s'escoltaven missatges com «sí a la vida» o «aquí defensem el dret a la vida» i, a l'altra, lemes com «Opus Dei fora de Girona» o «nosaltres parim, nosaltres decidim».

Els concentrats contra l'avortament portaven gorres i banderes, de color vermell, amb els missatges «Aborto cero» i «Derecho a vivir», acompanyats d'una cara somrient. En canvi, els defensors d'avortar aguantaven una pancarta de color lila amb les paraules: «Avortament lliure i gratuït».

A mesura que passava l'estona, l'ambient es caldejava amb les intervencions constants d'antiavortistes que asseguraven que «hi ha pressions perquè la dona avorti» i que «es maten nens». I per la seva part, els proavortistes reclamaven «fora el rosari dels vostres ovaris» i «l'Església que il·lumina, és la que crema». La intensitat dels missatges de les dues parts va anar pujant de to, encara que no es va produir cap enfrontament físic. L'únic incident va ser quan un efectiu dels Mossos d'Esquadra va empènyer un dels manifestants proavortistes fent-lo caure a terra.

El cara a cara entre els concentrats es va allargar una hora, fins la una del migdia, i va estar amenitzat per la selecció musical dels antiavortistes que va incloure algunes cançons com Smoke on the water i Everybody needs somebody. Així, l'alt volum de la música dels antivortistes va impedir, en algun moment, que s'escoltessin lemes dels defensors de l'avortament.

Tot i la poca relació de les cançons amb els missatges avortistes, a la una del migdia cadascuna de les parts va marxar pel seu costat i la festa reivindicativa es va donar per acabada. Enmig, alguns turistes van tenir temps per fotografiar aquesta particular trobada.