La Comissió de la Copa ha decidit donar mig euro de cada got reciclable que es vengui a les barraques de les Fires al Banc d'Aliments de Girona. D'aquesta manera, els gots reciclables aquest any costaran un euro, quan l'any passat en valien mig. Les persones que retornin el got només rebran 50 cèntims ja que l'altre mig euro es destinarà al Banc d'Aliments. Així mateix, de la recaptació dels gots no retornats la meitat també es destinarà al Banc dels Aliments. L'any passat es van vendre uns 60.000 gots a les barraques durant les Fires. Si enguany es mantingués la dinàmica, es recaptarien uns 30.000 euros.

La Comissió de la Copa va aprovar ahir al vespre aquesta acció solidària que serà vigent cada dia que hi hagi barraques, segons ha pogut saber Diari de Girona. En la reunió de la Comissió, entitat que gestiona les barraques per les Fires i que aglutina més de setanta associacions, juntament amb les entitats que aquest any tenen barraca, es va fer palès que calia fer un nou gest solidari tenint en compte l'actual conjuntura econòmica. De fet, des de fa deu anys la Comissió fa una donació al Banc dels Aliments. Per exemple, passat la Comissió va fer una donació de 257 caixes de productes, aproximadament unes tres tones de menjar.

Concert solidari

No serà l'única acció solidària cap al Banc d'Aliments que s'ha previst per aquest any aprofitant el ressò de lea Fires de Girona. Girona Avança, un grup d'empresaris vincularts al món del turisme de la ciutat de Girona, prepara un concert solidari per al darrer dia de barraques a la Copa. Aquesta associació, que algutina hotels, restaurants, comerços i el Mercat va decidir encarregar-se del segon cap de setmana per tal que les Fires s'allarguessin quan van tenir coneixement que l'Ajuntament de Girona havia previst que la programació durés set dies.

De moment, n'han transcendit poques dades. No obstant, es preveu que sigui un concert amb molts grups musicals d'àmbit català, i on es faran proclames a fer donacions al Banc d'Aliments. Entre els cantants que actuaran hi ha Laia Vehí. A més es vendran samarretes i es preveu que la recaptació es doni al Banc d'Aliments. De fet, Girona Avança havia demanat precisament que part de la recaptació dels gots de Fires es destinés al Banc d'Aliments,

A banda d'això, Càritas preveu construir un gran cor a les escales de la Catedral, el dia de Tots Sants per demostrar que «Girona té cor». A més, dins de les Olimpíades populars per obtenir punts una de les proves consistirà a donar sang.

«Oh my got»

D'altra banda, un dibuix amb l'escrit Oh my got ha estat el vencedor d'aquest any del concurs de disseny de gots de les Fires de Sant Narcís. L'obra es d'Aleix Freire i juga amb la paraula «god (Déu)» i «got» (l'estri per beure). L'autor canvia la darrera lletra de la frase anglesa «Oh my god» (Oh Déu meu) per tal que s'hi pugui interpretar «El meu got». El segon premi ha estat per a Atena Pou amb el dibuix d'un aneguet a dins d'un porró. El tercer classificat ha estat Clara Mitjavila, amb el disseny d'un estenedor de roba on es llegeix la paraula «Girona».

Els premis per als guanyadors són els següents: 300 euros per al primer classificat, 200 euros per al segon i 100 euros per al tercer. Els gots no s'utilitzaran només per a l'espai de les barraques de la Copa sinó també per a les festes majors de barri de l'any 2013, per tant, el jurat va valorar que els dissenys no se centressin únicament en elements típics de les Fires. El concurs l'organitza la Comissió de La Copa de Girona.