En els 18 anys d'anar fent voltes pel Barri Vell, el trenet Gerió ha ensenyat les joies de la ciutat a milers de ciutadans, forasters i estrangers. S'ha enfilat valent per la pujada de la Catedral, ha esquivat cantonades agudes de carrers estretíssims amb sorprenent habilitat i ha circulat enmig de la canilla urbana de vehicles; ha conegut el fred, la pluja i el sol impenitent; ha actuat d'ambaixador de molts turistes, de suport per a molta gent gran, de distracció per a molta mainada.

L'empresa que de manera exclusiva s'ha encarregat del servei de trenet pels carrers de Girona no s'ha presentat al concurs que acaba de convocar l'Ajuntament (el primer concurs públic que es convoca a Girona). És més que possible que l'empresa s'endugui el seu trenet i el nom amb què ha estat batejat. I que s'endugui la cinta que explicava la llegenda del gegant Gerió i la fundació de Girona.

És de rebut que una nova empresa es farà càrrec del servei; que posarà un nou tren i que aquest tren tindrà un altre nom. Tal com estan les coses entre empresa i Ajuntament, i tal com estan les economies, proposar que la ciutat es quedi la màquina per al museu de la ciutat o per instal·lar-la en algun carrer o plaça és poc menys que impossible. I és una llàstima, perquè si en Gerió deixa de transitar pels carrers, no deixa de transitar un simple transport públic: ho fa un entranyable trenet que ha escampat il·lusions durant 18 anys. Unes quantes generacions d'escolars han dibuixat en una part ben profunda del seu cervell una ciutat amb un cul de lleona, una bruixa, una escalinata i un trenet verd.

En Gerió és a Girona un trenet, un gegant de tres caps de la patum de festa major, una marca de caramels i torrons... I fou també, durant molts anys, el pseudònim de Mn. Carles de Bolós, que signà la columna de Los Sitios-Diari de Girona, titulada El ángulo de la Ciudad, amb el nom de "Gerión", de 1943 a 1959. A més, existeix una Associació de tutela de gent gran que duu el nom de "Gerión"... De fet, l'únic cotxe construït a Girona es digué "Gerión". Les marques Rolls Royce i Bentley van treballar amb carrosseries Vert per construir-lo... Gerió fa moltes dècades que és notícia i història a Girona. Que els historiadors no deixin d'apuntar-hi el trenet verd (1994-2012).