El polèmic mural que la nova discoteca Blow! de Girona havia pintat a la seva façana -on es podien veure pictogrames representant sexe, alcohol i violència- va incomplir fins a sis lleis i ordenances municipals. Per això, l'Ajuntament ja ha posat el cas en mans dels seus serveis jurídics, que estan estudiant si s'ha d'obrir un expedient i sancionar l'empresa. Després de les queixes i la polseguera aixecada, l'empresa va tapar ahir al matí els pictogrames més polèmics amb bosses d'escombraries i, a la tarda, els va repintar amb nous dibuixos.

El mural, situat al carrer Miquel Blay -molt a prop de les escoles Eiximenis i Bruguera-, comptava amb pictogrames molt explícits sobre postures sexuals, violència i alcohol. Això va aixecar la indignació dels veïns de la zona de Bonastruc de Porta, que van fer arribar la seva preocupació a l'Ajuntament. El consistori va requerir als responsables de la discoteca la retirada dels pictogrames.

Segons la regidora d'Ocupació i Promoció, Marta Madrenas, els pictogrames infringien fins a sis lleis o ordenances: la llei del menor, la llei de regulació d'espectacles públics i activitats recreatives, la llei general de publicitat, la llei de mesures de protecció contra la violència de gènere, l'ordenança municipal de civilitat i els drets fonamentals de la Constitució. Per aquest motiu, indica Madrenas, l'equip de govern ha posat el cas en mans dels serveis jurídics municipals, que estudiaran si s'ha de sancionar la discoteca i, en cas que es faci, a quant ascendeix la sanció. L'Ajuntament, afirma, es mostra disposat a sancionar en cas que així ho recomanin els serveis jurídics.

Mentrestant, l'empresa va decidir ahir refer el mural i va eliminar-ne els pictogrames més polèmics. Malgrat que el consistori els havia requerit que els eliminessin el dissabte passat, aquests van ser ben visibles fins dilluns a la nit. Ahir al matí, però, l'empresa responsable de la discoteca va tapar-los amb bosses d'escombraries, mentre que a la tarda va repintar-ne uns quants, tot substituint les representacions de sexe i violència per un semàfor, tres esportistes dalt d'un pòdium i un discjòquei, entre altres.

La discoteca Blow! té previst obrir les seves portes el proper 13 de desembre, amb una gran festa d'inauguració. De fet, ja fa setmanes que s'anuncia al Facebook com "la discoteca que revolucionarà Girona" i prometen muntar festes "que no podràs oblidar... o recordar".