El Palau de Fires de Girona acollirà, del 7 al 10 de març, l'única fira especialitzada en càmpings i parcs de vancances de tot l'Estat. L'objectiu és convertir "Girocàmping" en la "fira de referència del sud d'Europa" del sector del càmping, segons va apuntar ahir el president de l'Associació de Càmpings de Girona, Josep Maria Pla. La més propera, actualment, es fa a Montpeller. El mateix representant de l'Associació va dir que la mostra ha de servir per demostrar que "el càmping també és una manera de fer vacances".

Tot i que encara queden pràcticament tres mesos per l'esdeveniment ja hi ha confirmats una quarentena d'expositors, que es preveu que ocupin 5.200 metres quadrats del recinte firal i 4.000 metres quadrars més de l'exterior. A la part interior s'hi reproduirà alguns dels escenaris típics que es poden trobar en un càmping, com ara una recepció, bars, miniclub i un escenari.

A la fira s'hi podran trobar vehicles elèctrics dissenyats especialment per a l'ús en instal·lacions de càmping, calderes de biomassa, tècniques de neteja integral, bungalous amb spa i banyera d'hidromassatge, sauna, gandules ergonòmiques, dutxa tropical i zona de reflexoteràpia, els últims models en mobil-homes i bungalous i les novetats en furgonetes i vans, entre altres. També hi haurà estands d'institucions i d'entitats i organismes europeus vinculats al turisme i als càmpings.

Congrés estatal d'empresaris

La proposta neix amb el suport del sector del càmping espanyol i associacions de càmpings d'altres comunitats autònomes i d'altres províncies estaran presents a la fira amb un estand. Els dos primers dies estaran dedicats al sector professional i la Federació espanyola d'Empresaris del Camping hi celebrarà, per primera vegada a Girona, el seu congrés anual. També s'hi faran jornades tècniques dirigides a professionals del sector i es presentarà el primer estudi sobre l'impacte econòmic dels càmpings de Girona en l'economia local i nacional. Els altres dos dies, pensant en el públic, hi haurà sortejos, desfilades de mascotes, circuits de karts, pista de futbol, voltes amb ponis i actuacions de màgia, entre d'altres.

El vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava- Pirineu de Girona, Joan Giraut, va recordar la multitut de premis i reconeixements dels càmpings de les comarques gironines, que demostren la qualitat i l'oferta variada de les diferents instal·lacions.

La regidora de turisme i comerç de Girona, Coralí Cunyat, va remarcar que la mostra servirà per "potenciar el Palau de Fires i el Palau de Congressos com a pols d'atracció turística i de dinamització econòmica de la ciutat" i que l'Ajuntament sempre donarà "suport a aquelles accions que beneficïn sectors com el turisme i el comerç".

La directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Marian Muro, va ressaltar l'interès del govern a potenciar el sector i fer que els catalans vagin més de càmping (ara només ho fa un 3% de la població). En aquest sentit, va posar de manifest que recentment, elsector disposa d'autonomia pròpia amb un consell de l'Agència Catalana de turisme.

La mostra, promoguda per l'Associació de Càmpings de Girona, té la col·laboració de l'Ajuntament de Girona, l'Agència Catalana de Turisme, la Generalitat de Catalunya i el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona.

Actualment, a les comarques gironines hi ha uns 141.000 llits (places) de càmping, del total de 325.000 que hi ha a Catalunya. A Girona hi ha més llits de càmping que d'hotel. El pes gironí en el sector del càmping estatal és molt important, ja que són el 25% per cent d'associats de la Federació Espanyola d'Empresaris del Càmping.