Els Mossos d'Esquadra han denunciat dos membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) per desobediència a l'autoritat durant un desnonament a Salt el passat 23 d'abril. Anteriorment, cinc membres de la Plataforma també havien denunciat els Mossos per haver actuat de forma "desproporcionada" i haver deixat almenys un ferit que encara està de baixa en aquell mateix desnonament, a banda de diverses persones amb contusions per cops de porra. Arran d'aquests fets, la Plataforma es planteja "trencar relacions" amb els Mossos.

La portaveu de la PAH, Marta Afuera, va assegurar que els membres de la plataforma havien intentat aturar el desnonament de forma totalment pacífica, i que els agents només els havien hagut de treure "a pes" d'allà. Per això, es va mostrar sorpresa per la força emprada pels agents, que van trencar la tíbia a un dels presents i van clavar cops de porra a d'altres. També es va mostrar molt molesta perquè els Mossos han denunciat els membres de la Plataforma, i creuen que una situació similar no es pot repetir.

L'advocat i membre de la plataforma José Ángel Gallegos considera que "els agressors han volgut donar la volta a la situació i presentar-se com a víctimes", i considera que van ser els Mossos i no els membres de la Plataforma els que van fer una acció il·legítima.