L'Ajuntament de Girona ingressarà anualment 75.000 euros pel servei de trenet turístic. El consistori ha adjudicat la gestió del servei a l'empresa Transports Julià, que ha estat la guanyadora del concurs. L'equip de govern va decidir fer un concurs públic perquè, des de 1995, aquest servei l'havia gestionat amb un contracte provisional l'empresa Carrilets Turístics de Catalunya, que abonava a l'ajuntament uns 1.700 euros l'any. Ara, amb l'actualització del contracte, passarà a ingressar 75.000 euros. El concurs, al qual s'hi ha presentat cinc empreses, permet gestionar aquest servei durant cinc anys amb possibilitat de prorrogar-lo a dos més. Els bitllets no podran costar més de 4,5 euros.

El trenet turístic 'Gerió' ha funcionat des de 1995 amb un contracte experimental pendent de formalitzar-se. L'empresa Carrilets Turístics de Catalunya ingressava a l'ajuntament uns 1.700 euros anuals per prestar aquest servei i la resta de beneficis se'ls quedava la pròpia empresa.

Amb l'entrada de CiU a l'ajuntament, l'equip de govern va decidir actualitzar el contracte del servei i va convocar un concurs públic, al qual s'hi ha presentat cinc empreses. El cànon mínim que havia establert l'ajuntament era de 34.000 euros i, segons ha explicat la regidora d'Hisenda, Maria Àngels Planas, totes les empreses que s'han presentat al concurs l'han superat. La voluntat és que aquests diners vagin directament a fer promoció turística de la ciutat.

La durada del contracte es fixa en cinc anys amb possibilitat de pròrroga per períodes anuals, fins a un màxim de dos anys més. També s'estableix que els bitllets no podran costar més de 4,5 euros per persona i que hi haurà tres modalitats: el tiquet individual adults, el tiquet individual de nens/es (fins a 6 anys) i el tiquet de grup (mínim 15 persones).

El ple del dilluns haurà d'aprovar aquesta adjudicació.