L'alcalde Carles Puigdemont ha visitat aquest matí aquestes instal·lacions, que considera que "cobriran una part important de la demanda d'espais d´assaig a la ciutat entre el col·lectiu de músics gironins".

Si tens un grup de música i necessites un lloc per assajar, a partir d'avui ho tindràs més fàcil. L'Ajuntament de Girona, a través de l´Espai Marfà, posa en funcionament 7 bucs d´assaig per a aquells grups o persones que ho sol·licitin. Aquest nou equipament, gestionat per la Casa de la Música, permetrà als músics assajar, fer pràctica d´instruments i fins i tot enregistrar maquetes.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha visitat aquest matí els bucs que considera que "cobriran una part important de la demanda d'espais d'assaig a la ciutat entre el col·lectiu de músics gironins". Els bucs estan situats a la segona planta de l´Espai Marfà i tenen dues mides: el buc normal fa 12 m² i els bucs grans, entre 20 m² i 30 m². Un dels principals avantatges d'aquest nou servei és la disponibilitat horària, de les 9 del matí a les 11 de la nit, i de dates, ja que els bucs estaran oberts els 365 dies de l´any.

A més a més, tots els bucs disposen d´equips de veu i es poden utilitzar amb o sense backline (bateria, amplificadors de guitarra i baix, i teclat), fet que fa variar el preu del lloguer, així com si 'sassaja en hora normal (abans de les 18 h) o en hora punta (a partir de les 18 h). Per posar un exemple, llogar una hora en horari normal el buc gran, sense backline, té un cost de 10 € i llogar el buc normal en les mateixes condicions té un cost de 6 €.

També es pot utilitzar un buc de forma individual i té un cost de 3 € (sense backline). Les persones usuàries també tenen l´opció d´adquirir un paquet de 12 hores, que tenen un descompte, o de contractar un buc de forma mensual per 205´70 €. Els usuaris del carnet Qltura Jove, els jubilats, els aturats o els alumnes de les escoles de música de l´àrea metropolitana de Girona es poden beneficiar de descomptes.

Aviat es podrà realitzar el procés de reserva mitjançant el web www.bucslamarfa.cat, però mentrestant es pot demanar tota la informació o reservar un buc a través del correu info@bucslamarfa.cat o de forma presencial a l´Espai Marfà (carrer de Baix, 2).

Cal ressaltar que amb aquesta iniciativa, a banda de posar uns espais d´assaig a disposició de les persones usuàries, s'oferirà també formació, assessorament, suport a la creació i dinamització, cursos, tallers, etc., amb l'objectiu de convertir aquest espai en un autèntic pol de creació musical a Girona, de manera que la comunitat de músics tingui un punt de referència.