Dotze anys de presó en comptes dels 15 que se li havien imposat. Aquesta és la pena que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha imposat a José Luis Arcila Acal després que el seu advocat, Jaume Pararols, presentés un recurs respecte a això. El TSJC ha aprofitat per confirmar la indemnització de 170.000 euros que haurà de pagar als familiars del mort.

Fiscal i defensa van recórrer la sentència dictada per l'Audiència de Girona el novembre de 2011 en considerar que el processat no va actuar amb traïdoria quan va apunyalar un home al bar Cal Tiet, de Girona, sinó que ho va fer amb abús de superioritat en portar un ganivet a les mans. La rebaixa de la pena també es produeix perquè el TSJC també ha considerat -?igual que fiscal i defensa- que la víctima no tenia les capacitats anul·lades, només "notablement disminuïdes".

Els fets es van produir el 7 de novembre de 2009 quan el processat es trobava darrere la barra del bar i va entrar la víctima al local, amb qui es va discutir i a qui va acabar apunyalant a l'exterior de l'establiment. L'agressor va fer-se fonedís però, en passar dos dies, es va entregar a la policia.