L'Ajuntament de Girona valora positivament que la sentència sobre la contractació d'un servei especial de trens per la manifestació de l'11-S estimi el que va ser l'argument de la declaració de Carles Puigdemont al final de la vista, que suposa un malbaratament de recursos humans i econòmics. Segons ha informat el consistori en un comunicat, la sentència posa "en entredit" la conducta de la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna i l'insta a deixar de malbaratar diners. Segons el consistori, la sentència estima el recurs quant al fet que la contractació desborda les competències municipals però desestima que l'Ajuntament no pogués contractar un servei de transport.

Segons el comunicat, la sentència sosté que la dimensió política de la jornada de l'Onze de Setembre és el que fa anul·lable el decret d'alcaldia "si bé admet que aquesta anul·lació no té transcendència jurídica".

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, valorarà aquesta tarda la sentència sobre el recurs contra la contractació dels trens per la Diada de Catalunya.