La segona edició de la campanya Girona 10, que se celebra avui i demà, ha rebut 28.600 sol·licituds per reservar una de les gairebé 1.700 places d'habitació ofertes a 10 euros i significarà una ocupació hotelera a Girona i rodalia del 80%.

En total, els 27 establiments participants en aquesta campanya havien començat oferint un 50% de les seves places, per la qual cosa estaven a disposició dels clients 1.588, però la gran quantitat de demandes va fer que alguns d'ells incloguessin més habitacions dins d'aquesta oferta.

L'any passat, en la primera edició del Girona 10, es van servir fins a 12.000 menús i tot fa preveure que amb l'entrada en funcionament del TAV i el desdoblament de l'Eix transversal se superin aquestes xifres. El president de l'Associació d'Hostaleria Girona i Radial, Xavier Nicolazzi, ha indicat: "tenim 1.200 inscrits de Madrid capital i província; per tant, per a nosaltres ha estat una sorpresa; de Saragossa en tenim més de 400, de València, més de 300, per tant, jo crec que s'ha notat evidentment la influència del TAV, sens dubte".

Pel que fa als 52 restaurants que hi participen amb menús especials a 10 euros, ja estan quasi complerts tot i que molts han augmentat els torns.