27 de gener de 2013
27.01.2013
Diari de Girona

Girona 10 consolida l'organització i el públic

Prop del 95% de reserves són de catalans i entre un 80 i un 85% de persones de fora de les comarques gironines

27.01.2013 | 01:00
El carrer Santa Clara ahir al migdia, en plena celebració de la segona edició del Girona 10.

La segona edició del 'Girona 10' ha superat totes les expectatives possibles. Durant aquest cap de setmana, la ciutat s'ha omplert de gom a gom amb visitants provinents d'arreu de les comarques gironines, de la demarcació de Barcelona i, fins i tot, de Madrid i Saragossa. Els hotels adherits a la campanya de promoció han arribat a fregar el 90% d'ocupació i s'han servit entre uns 15.000 i 16.000 àpats. Els 52 restaurants que s'han sumat a la iniciativa han doblat torns per cobrir la demanda. Els visitants han pogut gaudir de fires, entrades gratuïtes a museus i activitats de tota mena. L'organització ressalta que, de cara a la propera edició, només cal engrescar més els comerços.

La campanya va rebre 28.600 sol·licituds per reservar una de les gairebé 1.700 places d'allotjaments a deu euros. A més, durant aquest cap de setmana, els 52 restaurants adherits a la campanya han doblat torns i han servit més de 15.000 menús, un miler mes que l'any passat. Segons el president de l'Associació d'Hostaleria Girona i Radial, Xavier Nicolazzi, els hotels han arribat a fregar el 90% d'ocupació.

La gran majoria dels visitants han estat provinents de les comarques gironines, de la demarcació de Barcelona i fins i tot de Madrid i Saragossa. "Ens ha sobtat que gironins que tenien la reserva no l'han confirmat i altres visitants d'arreu de l'estat no han dubtat en desplaçar-se amb el tren d'alta velocitat fins a Girona", ha ressaltat Nicolazzi.

Els ciutadans han pogut gaudir de fires, entrades gratuïtes als museus, copes a deu euros i tota mena d'activitats. "S'ha notat que les coses estaven més ben organitzades", ha explicat el president. Des de l'Associació d'Hostaleria Girona i Radial no dubten en titllar "d'èxit rotund" aquesta segona edició del 'Girona 10'. Tot i això, ressalten que cal engrescar més al comerç gironí. "Només s'han sumat a la campanya una quinzena de botigues i no han volgut fer més actes o elements especials per aquest cap de setmana", ha apuntat Nicolazzi. Per aquest motiu treballaran perquè els comerços puguin adherir-se a la campanya de promoció i aprofitar els beneficis de l'augment de turistes.

D'altra banda, l'organització ja està treballant i ideant noves fórmules per a la propera edició del 'Girona 10'. En primer lloc tenen clar que la iniciativa serà anual i que caldrà trobar elements innovadors cada any per millorar i reinventar les propostes. "Aquest any el mercat del Lleó ha obert to tel dia, el consistori ha posat fires al carrer i hem emplenat de vida la ciutat", ha subratllat Nicolazzi. En principi, explorar les possibilitats del TAV i buscar complicitats amb l'aeroport Girona-Costa Brava són els principals objectius de cara a la tercera edició.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook