L'Ajuntament de Girona ha quantificat en 3.000 euros el cost de la neteja de les pintades que alguns integrats amb la cara tapada del col·lectiu de suport va fer a la façana de l'edifici consistorial aquest dilluns durant una concentració de protesta per una sentència. La neteja va anar càrrec de l'empresa especialitzada que té contractada l'Ajuntament, que rebrà aquesta quantitat en concepte d'hores extra i material utilitzat, ja que va treballar fora de l'horari establert. Els treballs es van fer poc després que els autors de les pintades marxessin ja a la nit. La manera més ràpida de treure les pintades és actuar just després que s'hagin fet i en aquest cas va ser ja de nit.

A banda dels eslògans pintats en diferents parts de la façana de pedra de l'edifici consistorial, també van deixar escrits a les portes de vidre de l'Oficina Municipal d'Atenció al Ciutadà. Les pintades eren eslògans contra la policia, el capitalisme i contra la sentència que condemna dos joves a un any i quatre mesos de presó per una acció de protesta on van resultar ferits diversos agents dels Mossos d'Esquadra. A banda de deixar empremta a l'Ajuntament, al·legant que un dels condemnats també té pendent la resolució d'un altre judici on hi ha implicada la policia municipal, també van deixar escrits a la seu de la Generalitat, a l'ascensor de la plaça Pompeu Fabra que dóna accés a l'aparcament soterrat, en una entitat bàncaria i en diferents establiments comercials. Finalment, van llançar globus plens d'oli als jutjats. A més de les pintades, unes amb un esprai negre i unes altres de color blanc, també van enganxar diferents cartells al pas de la manifestació improvisada que els va portar pels diferents edificis públics.

L'acció d'aquest col·lectiu antisistema ha indignat l'equip de govern. L'alcalde, Carles Puigdemont, va deixar clar que "els responsables han de saber quan costa el que generen" i va remarcar que "la ciutat ha de recuperar aquests diners" que s'han hagut de destinar a la neteja de la façana de l'Ajuntament i l'Oficina Municipal d'Atenció al Ciutadà. Mentrestant el regidor de Seguretat, Via Pública i Mobilitat, Joan Alcalà, va posar de manifest que aquests 3.000 euros no es podran destinar a altres qüestions necessàries per a la ciutat. "A l'àrea de Serveis Socials li podrien haver anat molt bé aquests 3.000 euros", va apuntar Alcalà.

L'equip de govern, de fet, ha demanat als Mossos d'Esquadra que faci tot el possible per poder identificar els autors de les pintades, que anaven amb la cara pintada, i a tota la gent que va intervenir per embrutar la façana de l'edifici consistorial. La policia va seguir tota la manifestació.

Cost anual de 161.000 euros

L'Ajuntament té contractada una empresa especialitzada en la neteja de grafits i pintades que percep anualment 161.000 euros, tot i que els treballs de dilluns a la nit aniran a part perquè es van fer fora de l'hora establerta en el contracte, segons va recordar Alcalà.