Mató mogut al Mercat Municipal del Lleó de Girona. Des de feia moltes setmanes, fins i tot mesos, s'esperava la col·locació dels nous compactadors d'escombraries a darrera del moll de càrrega de l'equipament municipal. Finalment es van instal·lar ahir, però no ho van fer tal com s'havia pactat amb els veïns i amb els comerciants de dins del Mercat del Lleó. Això va provocar un creuament de trucades entre la Junta de l'Associació de comerciants del mercat i diferents regidors de l'equip de govern.

"Feia nou mesos que esperàvem que posessin els compactadors amb la boca mirant cap a dins del mercat i ho han posat a l'inrevés", es queixava el president dels comerciants, Josep Campmajó. S'havien col·locat tal i com estaven posats fins ara, quean el pacte era a l'inrevés.

Indignació dels comerciants

De fet, de bon matí, els compactadors estaven encarats mirant cap a fora. Cap als habitatges. Els comerciants estaven indignats. Amenaçaven en precitar les instal·lacions i en posar totes les deixalles a fora dels compactadors com a mesura de protesta.

Aquesta mesura va sorgir efecte. Poc després, l'equip de govern manava a l'empresa mixta Girona + Neta que poseés els compactadors mirant cap al Mercat. El regidor de sosteniblitat ce l'Ajuntament de Girona, Jordi Fàbrega, admetia que els recipients s'havien col·locat malament però hi va treure ferro. "A les dues ja estaven ben posat", va assenyalar. A més a més va recordar que "ha estat un error però ja hem rectificat. tothom es pot equivocar", va afirmar.

El representant municipal va posar de manifest que l'equip de govern "farà el que faci falta perquè el servei vagi bé". En aquest sentit, va explicar que ara analitzaranque amb la nova col·locació no hi hagi cap problema per abocar les deixalles i perquè els camions puguin recollir-les. En cas que hi hagi algun problema i s'hagi de tornar a l'anterior col·locació. Abans però, segons va dir, ho parlaria amb els veïns de lazona i l'Associació de comerciants del Mercat.