Fonts de la Fundació Fauna han alertat que l'Ajuntament de Girona no ha renovat el conveni del Projecte Gat, que tenia com a objectiu localitzar i castrar les colònies de gats a la ciutat per evitar-ne el creixement descontrolat. Aquestes fonts -no oficials, ja que la direcció de la Fundació nega haver fet pública aquesat informació- assenyalen que la manca de conveni pot fer que creixi massa el nombre de gats, ja que podria haver-n'hi 60 de nous cada any. El regidor de Sostenibilitat, Jordi Fàbrega, ha explicat que l'acord no s'ha renovat perquè el pressupost és molt ajustat, però ha explicat que s'està estudiant la possibilitat d'obrir un concurs públic o treballar amb diferents entitats que es dediquen al mateix.

La qüestió va sorgir a la darrera trobada de la Mesa d'Entitats per la Participació Ciutadana, on membres del sector de voluntaris de la Fundació van fer arribar un document exposant la situació, malgrat que la direcció ha negat tenir-ne coneixement. En l'escrit, recordaven que el projecte havia començat l'any 2007, i que gràcies a la col·laboració amb l'Ajuntament havien pogut localitzar les colònies de gats i les seves alimentadores, així com fer 60 i 40 castracions respectivament en els següents anys. L'any passat, denunciaven, se'ls va acabar la concessió i van començar a renegociar el conveni, i al mes de juny de se'ls va dir que concedirien 30 castracions i, si tot anava bé, en concedirien 50 o 60 durant aquest 2013. A hores d'ara, però, encara esperen resposta, i alerten que encara els deuen el pagament de les factures de l'any passat i que tampoc han complert amb el compromís de proporcionar carnets d'alimentadors ni cartells de colònia.

El regidor Jordi Fàbrega es va mostrar sorprès davant del document, i va explicar que si no s'ha renovat el conveni ha estat per qüestions pressupostàries. De tota manera, va explicar que totes les factures estan tramitades i que no hi ha factures pendents més enllà dels terminis de pagament als proveïdors ordinaris. Ara, l'Ajuntament decidirà si convoca un concurs o busca una altra solució.