L'Ajuntament de Girona vol saber com s'ho va fer la delegada del Govern a Catalunya, María de Los Llanos de Luna (PP), per obtenir un document municipal d'ús intern que la delegació del Govern va fer servir en la seva denúncia contra el consistori per haver ?contrac?tat trens per anar a la manifestació de l'11 de setembre a Barcelona. Segons el consistori, la delegada va presentar davant del jutge l'esborrany de l'acord del govern local sobre la contractació de combois, que no està signat i s'identifica amb un codi alfa-numèric, en lloc del document oficial que es va fer públic, que sí que tenia les signatures i estava identificat amb un codi de barres. L'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont (CiU), ha enviat una carta a Llanos de Luna per preguntar-li d'on va treure el document i diu que, si no rep col·laboració per la seva banda, la denunciarà per obstruir la investigació.

La delegació del Govern va denunciar l'Ajuntament de Girona per haver contractat trens de Renfe per tal que gironins i figuerencs poguessin assistir als actes de la Diada de l'11 de setembre a Barcelona, on es va celebrar una multitudinària manifestació independentista. La delegació del Govern va portar aquesta decisió al jutjat al considerar que hi havia hagut un "ús indegut de les potestats municipals". Per fer-ho, tanmateix, va utilitzar l'esborrany de l'acord local sobre la contractació dels combois, que no està signat i compta amb un codi alfa-numèric, en lloc del document oficial que es va fer públic. Aquesta situació ha "sobtat i preocupat" l'Ajuntament, ja que Llanos de Luna no va demanar-los cap mena de documentació i per tant no saben com va aconseguir el document.

Puigdemont té total confiança en els treballadors municipals, i per això sospita que el document podria haver estat sostret de forma il·lícita. Així doncs, l'alcalde ha enviat una carta a Llanos de Luna demanant-li que expiqui d'on va treure el document. "Estem molt preocupats per saber d'on va sortir el document, de manera que volem que col·labori per poder saber què ha passat", indica Puigdemont. En el cas que Llanos de Luna no col·labori per aclarir el cas -situació que l'alcalde assegura que no contempla-, l'Ajuntament està disposat a denunciar-la per entorpir l'acció de la justícia.

El consistori ja es va adonar durant el judici que Llanos de Luna havia utilitzat l'esborrany en lloc del document oficial. El jutge va descartar, però, que això tingui incidència en la sentència -que criticava el comportament d'ambdues institucions-, ja que el contingut de l'esborrany i el document oficial era el mateix.