El número 3 del PP a l'Ajuntament de Girona, Carles Palomares, ha decidit abandonar el partit i passarà a ser regidor "no adscrit" al consistori. Palomares havia enviat una carta al matí al president regional de la formació, Enric Millo, exposant els motius que el portaveu a deixar el partit. Al vespre ho va explicar a l'inici de la sessió plenària. Va exhibir un ventall molt ampli d'arguments entre els quals va citar explícitament o de manera súbtil els casos Bankia, Barcenas, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), les retallades i fins i tot el referèndum de Catalunya.

Després de descriure's com a "conservador, de centre -dreta i nacionalista espanyol" va matisar que "no sóc anticatalà" i va criticar que el PP no permeti el referèndum a Catalunya: "No es pot callar la boca del poble". El regidor va deixar clar que no li feia "por" que es preguntés a la gent i que ell creia que la majoria diria que "no" a la independència. "La gent és prou gran com per saber què vol. Si cal, s'ha de canviar la constitució per permetre-ho", va concloure.

El discurs del regidor va basar-se també en temàtiques socials. Palomares va ser clar: "Sóc de dretes però vigilant de les polítiques socials". I va assegurar que el PP ha incomplert multitud de punts del programa electora. En el reguitzell d'apunt hi va citar la política estatal de retallades als funcionaris, la retirada de la paga de Nadal, la pujada d'impostos com l'IVA o l'IRPF o l'augment insuficient de les pensions.

També va posar de manifest que la manera de rescatar Bankia "és un error monumental". I va recordar que ell era empresari i que "a mi si em van malament les coses no em rescatarà ningú". I va seguir amb l'exemple de la seva empresa per tractar sobre els casos de corrupció. Després de deixar clar que hi havia hagut casos a "tots els partits", va deixar clar que a la seva empresa "si se sap que algú roba, se'n va al carrer o el deixo en quarantena". "No es pot mantenir gent que és més que presumpte culpable", va indicar. Després de dir que al PP hi tenia grans amics i que "no és "just que hi hagi pillatge". Respecte a aquest tema va assegurar que la política "és ben honorable i que no pot ser que per culpa de quatre xoriços ens posin a tots al mateix sac".

Finalment va esmentar el posicionament sobre les hipoteques i els casos de desnonament, que al seu parer el PP no ha afrontat adequadament. Palomares es va queixar que ""Ens van fer creure que tothom era ric i ara no hi crèdit per ningú. Qui tenia hipoteca i pagava era bo i ara que no tenen feina han deixat de ser bons i els han de desnonar".

Això sí, Palomares abandona el partit però vol seguir com a regidor no adscrit. I així ho va demanar a l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont. "Ha de prevaler la ciutat per sobre de les sigles polítiques", va dir. També va explicar que en decidir formar part de les llistes es comprometia amb el partit i amb la ciutat. "L'acta de regidor és meva i no vull que un altre regidor defensi coses en les quals jo no estic d'acord".

"Els vots són pels projectes"

La portaveu del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Girona, Concepció Veray, havia demanat en conèixer la missiva al president regional, que Palomares deixés l'acta perquè la formació pugués donar pas al número 4 a les darreres eleccions: Joan Menacho. "No hi ha llistes obertes. El vots no són nominals, no són a les persones si no als projectes" dels partits, va recordar.

Veray es va mostrar molt "decebuda" amb la decisió del seu númro 3 amb qui "havia confiat" pel projecte popular a Girona i va atribuir la marxa de Palomores al fet que "no ha aguantat la pressió que pateixen els càrrecs electes del PP". Va recordar que molts altres estan aguantant i va esmentar un atac que va patir el seu lloc de treball (li van pintar la façana amb la bandera catalana) i va cloure amb una frase contundent: "Les persones dèbils són les que cauen primeres".