"Us n'acabareu cansant, de veure aquest cartell!". Malgrat que l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ho deia en to de broma, la veritat és que el cartell de la 58a edició de Temps de Flors, elaborat per l'estudiant de l'IES Santiago Sobrequés Sandra Castillejos Larruy, serà enguany més visible que mai, ja que Girona promocionarà la mostra a altres ciutats amb TAV com ara Madrid, Saragossa o Montpeller, per tal d'atreure més visitants. Per això, el professor Joan Cumeras, que també va ser membre del jurat -que va escollir l'obra entre els 14 finalistes de les 80 obres presentades-, va destacar que l'obra representa la idea que les flors s'expandeixen "i surten del cartell per marxar volant més enllà de la mateixa ciutat".

Aquest any no hi havia hagut spoilers i ahir, a les deu del matí, els alumnes de Batxillerat artístic del Sobrequés es van reunir a la sala de columnes del centre per descobrir, al mateix temps que professors i periodistes, quin era el disseny escollit. La guanyadora va resultar ser l'obra de Sandra Castillejos, que mostra la silueta d'una noia amb un tirador de bombolles d'on surten flors de colors sobre un fons blanc. L'autora, visiblement sorpresa, no s'ho podia creure: "No m'ho esperava pas, hi havia molts cartells millors que el meu", va assenyalar. Castillejos va explicar que la idea del cartell "va ser la última de moltes" i va assegurar que havia comptat amb l'ajuda de la seva germana, que de fet és la noia que apareix a la silueta, i del professor Cumeras, que li va donar un cop de mà a l'hora de col·locar les flors.

Puigdemont va assegurar que enguany el jurat ho ha tingut "molt difícil" a l'hora d'escollir el cartell, a causa de la gran quantitat d'obres "que es mereixien poder representar l'esdeveniment", que, segons va destacar, és un dels més importants que se celebren no només a Girona sinó "en aquesta part del món". Puigdemont va recordar que el cartell representarà una exposició que mobilitza unes 200.000 persones i genera un impacte de vuit milions d'euros a la ciutat, segons l'estudi econòmic presentat la setmana passada. Segons l'alcalde, l'alta qualitat dels treballs "diu molt" tant dels alumnes com del centre i dels professors.

El director de l'IES Santiago Sobrequés, Pedro Cortés, va assegurar que des de l'institut se senten "profundament orgullosos" d'haver pogut elaborar per quart any el cartell de l'exposició, i es va mostrar convençut "del potencial magnífic que tenim entre els nostres alumnes". Per això, es va mostrar agraït per la confiança rebuda per tal de "representar la ciutat amb aquest cartell i mostrar la feina que fem aquí".

El professor Joan Cumeras, que a banda de membre del jurat va ser l'encarregat de coordinar les propostes dels alumnes, va destacar els valors d'"il·lusió, esforç i tenacitat" que van guiar els organitzadors en la primera edició de l'exposició de Flors, i va considerar que aquests continuen essent importants a l'hora d'aconseguir qualsevol fita.

A la presentació hi van assistir, entre altres, la regidora de Comerç i Turisme, Coralí Cunyat, i els representants de les diferents associacions històriques que col·laboren en l'organització de Temps de Flors, que se celebrarà de l'11 el 19 de maig. La programació es presentarà en els propers dies.