Més Temps de Flors que mai. La 58a edició del festival floral gironí ja escalfa motors i ahir l'Ajuntament va presentar les principals novetats i els nous projectes que viurà la ciutat de l'11 al 19 de maig. En total hi haurà 145 espais florals, dividits en 84 patis, 51 exposicions florals i 10 jardins. La xifra és un xic superior a la de l'any anterior, quan es va comptar amb 133 espais florals.

Els espais florals repartits per la ciutat agruparan 195 projectes presentats per diferents artistes nacionals i internacionals, i en alguns punts, se'n podrà veure més d'un. Aquest any es recuperaran espais com el claustre de Sant Pere de Galligants, on hi haurà una instal·lació que combinarà flors i ceràmica; les escales de l'església del Sagrat Cor; el pont de les Peixateries Velles amb un projecte molt colorista que enllaçarà el Barri Vell amb el Mercadal; o la rambla de la Llibertat amb tres exposicions en diferents punts: l'oficina municipal de turisme, en diferents punt al llarg de la mateixa Rambla i al punt de Trobada on hi haurà una obra dedicada al 50è aniversari de l'annexió de Palau- sacosta, Santa Eugènia i Vall de Sant Daniel. També s'hi incorporarà la Casa Norat de la Rambla (al número 25), aprofitant que enguany celebra el centenari d'aquest edifici modernista. Finalment, es consolidarà l'exposició floral al barri del Mercadal, amb projectes al carrer Santa Clara i una exposició floral a la part comercial del carrer Nou. A més a més, la Casa d'Oficis de l'Ajuntament farà un muntatge a la plaça de Santa Susanna, que comptarà amb la col·laboració de l'artista Pep Admetlla. A més, en aquesta edició hi haurà el primer concurs de balcons de la zona, ideat per l'Associació de Veïns del Mercadal. A més, s'hi han de sumar quatre espais nous al barri de Vista Alegre- Carme: al Patronat de la Santa Creu, al parc de Vista Alegre, al passatge dels Picapedrers i dins el jardí dels Serveis Educatius del Gironès.

Aquest any, l'Ajuntament de Girona ha volgut deixar clar quin són els espais que considera "imprescindibles" per als visitants que arriben a Girona per primera vegada o aquells qui tenen poc temps i volen captar l'essència del festival floral amb una repassada ràpida als punts "clau". Són deu espais que s'indicaran als mapes que es repartiran i que, a més a més disposaran d'una placa amb un codi QR amb informació sobre l'espai: la Catedral (les escales i el Claustre), l'església de Sant Fèlix, els Banys Àrabs, les Sarraïnes, la plaça dels Jurats, Sant Lluc, l'església de Sant Martí, Sant Nicolau, la Casa Lleó Avinay i els Jardins dels Alemanys - Torre Gironella.

La regidora de Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Girona, Coralí Cunyat, va explicar que gran part de l'augment es deu a l'increment de projectes de "cost zero" per l'Ajuntament. O sigui, els que han decidit exposar malgrat no tenir subvenció municipal ja que consideren que ser a Girona és clau. Cunyat va deixar clar que per la ciutat, Temps de Flors "és un dels moments de l'any més importants i que suposen un retorn econòmic increïble". Precisament, fa pocs dies, un estudi de la UdG assenyalava que la ciutat rep uns vuit milions d'euros gràcies als visitants. El pressupost municipal és de 370.000 euros, dels quals uns 200.000 són per subvencionar els projectes.

Per a l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, aquest seguit de novetats serveixen per demostrar que "no està tot inventat" i funcionen com una "declaració de principis contra la resignació i contra el conformisme". En aquest sentit va explicar que "no volem repetir models que funcionen. Volem seguir innovant i essent atractius a qui ja ens fa confiança perquè ens en segueixi fent i a qui volem que ens en faci per primera vegada". Per això va voler agrair la feina dels treballadors de les brigades municipals, dels voluntaris amants de les flors i la ciutat antiga i de la implicació d'arquitectes i dissenyadors privats, entre altres.