Un nou assalt amb violència ha sacsejat la demarcació. En aquest cas, tres encamputxats van accedir en plena llum del dia en un xalet del barri de Palau de Girona i van lligar i agredir les dues persones que hi havia a l'interior. Com a conseqüència dels fets, el propietari de la vivenda i un amic seu van patir ferides lleus.

Els lladres van actuar amb rapidesa i es van emportar diners, al voltant d'uns 300 euros i també, objectes de valor de la casa, segons apunten diferent fonts. Es dóna el cas que la vivenda pertany a Ramon Castey, de 45 anys i empresari que lidera la companyia Castey, dedicada als utensilis de cuina i té la seu a Riudellots de la Selva.

Els lladres van fugir en cotxe del lloc dels fets i els Mossos d'Esquadra van procedir a vigilar les entrades i sortides de la ciutat per enxampar els assaltats. De moment, però, no hi va haver detencions. Els agents ahir el matí van estar al xalet recollint proves per aclarir els fets. La vivenda també compta amb càmeres de videovigilància i les imatges també s'estudiaran per part dels Mossos.

L'assalt es va produir al voltant de dos quarts de deu del matí, quan un dels assaltants va picar el timbre i el propietari i el seu amic haurien obert la porta. Llavors, dos encamputxats més haurien entrat dins del xalet del barri de Palau de Girona, que es troba al número 20 del carrer Torre Malla. A l'interior de l'edifici, a més del propietari, hi havia un amic seu, que van ser agredits i lligats. Van quedar ferits de forma lleu, malgrat l'assalt violent. Els lladres que anaven amb la cara tapada van regirar la casa per aconseguir diners, però tot indica que no es van emportar una gran quantitat monetària, segons fonts consultades, podrien haver sostret fins a 300 euros.

Un veí de la mateixa zona de Palau, situada a tocar l'escola de les Alzines, va donar l'alerta als Mossos d'Esquadra, que es van personar fins als llocs dels fets. Tot i això, els lladres van aconseguir fugir en un cotxe, un cop es van fer amb el seu botí, que també podria comprendre material de valor. Els Mossos, tot i muntar un dispositiu a les entrades de la ciutat, no van aconseguir enxampar els fugitius.

En aquesta zona del barri de Palau hi ha molts xalets amb grans extensions de terreny i que són vigilats durant la nit per un sistema de vigilància privada que tenen contractat els veïns. El matí, però, no patrulla i, per tant, els lladres van triar el seu objectiu en plena llum del dia coneixedors de les circumstàncies. Tot i això, moltes de les vivendes, com la de l'empresari, compten amb càmeres de videovigilància per tal de foragitar els possibles assaltats.

No és el primer robatori que s'ha produït els darrers mesos a la zona però sí, recordava ahir un veí, el primer amb violència. A més, es mostrava preocupat per la inseguretat sobretot durant el dia, ja que no compten amb la vigilància privada. Una altra veïna destacava que si bé no sabia que havien assaltat el seu veí, el que calia era que cada propietari tingués els seus sistemes de seguretat perquè en l'actualitat hi ha més robatoris.

Un empresari discret

Pel que fa a la víctima de l'assalt, es tracta de Ramon Castey. Un empresari que els veïns de la zona consultats van definir com una persona discreta i amb qui tampoc tenien massa vincles. Castey és propietari de la fàbrica Castey, empresa d'estris de cuina de renom internacional. La seva seu central es troba a Riudellots de la Selva i està posicionada en el mercat com una marca de qualitat, durabilitat i prestigi.

És una companyia internacionalitzada i que, si bé està tradicionalment especialitzada en la fabricació de productes de cocció, també compta amb productes de parament de la taula.