El reconeixement a El Celler de Can Roca va provocar una allau de reaccions i felicitacions en tots els àmbits. Sobretot en el món de la restauració i especialment a les comarques gironines.

CARLES PUIGDEMONTAlcalde de Girona

«Avui Girona se sentirà molt feliç per un veïns de Girona que han aconseguit aquest reconeixement absolutament merescut, al qual han arribat després de molts anys de talent, d´estudi, d´innovació, d´esforç i de treball»

L´alcalde de Girona considera que és un orgull immens per a Girona que El Celler de Can Roca hagi estat guardonat com el millor restaurant del món i recorda que els germans Roca sempre han apostat per la ciutat. A més, considera «el guardó com a millor restaurant del món, suposa una potenciació de la projecció internacional de Girona, molt més de la que ja tenia amb la segona posició. Per tant, ells han estat els artífexs de situar Girona a primer nivell mundial i això és una cosa que els hem d´agrair enormement». El batlle indica que tot plegat és un «reconeixement a la cultura gastronòmica de Girona i de les seves comarques que esdevenen una veritable potència mundial de la gastronomia».

JORDI JACASCuiner del Molí de l'Escala

«És fantàstic per a Girona. El que em fa més feliç és que la llista potencia la creativitat»

El cuiner del Molí de l´Escala posa en relleu la importància que té la creativitat a l´hora d´escollir quins són els millors restaurants del món. En aquest sentit, explica que a la llista dels cinquanta primers hi ha molts restaurants que aposten per la creativitat. I reitera que els germans Roca són «uns predicadors de la creativitat. Això és el que valora el premi». Remarca que a les comarques gironines és sabut que hi ha cuina tradicional i productes de la terra molt bons però els premis confirmen que en fer plats «s´ha de ser atrevit. No s´ha de tenir por».

JAUME FONTGastrònom

«Aquestes notícies sempre són bones per a la regió i per al cuiner. Ara els germans Roca tenen una gran responsabilitat i hauran de mantenir i fins i tot millorar el nivell d´excel·lència actual»

El reconegut gastrònom i mestre de cuina Jaume Font va mostrar-se molt satisfet pel primer lloc aconseguit per El Celler de Can Roca. En aquest sentit, Font considera que a partir d´ara «no es poden equivocar perquè estan a una alçada mundial i molta gent vindrà expressament per conèixer aquest restaurant». Pel gastrònom, això comporta una gran responsabilitat fins i tot per a un equip que ja acumula tres estrelles Michelin. «És difícil superar el que ja han fet, però han de saber combinar seny i rauxa per mirar de no passar-se de creativitat sense deixar d´estar a l´avantguarda».

PERE MASSANAXef del Restaurant Massana

«És importantíssim haver aconseguit aquest guardó; per ells, per la ciutat de Girona i per tots nosaltres. Són uns treballadors incansables»

Pere Massana va voler felicitar-los pel guardó obtingut, i va reconèixer que «era de justícia» que el primer premi hagi estat per a ells. El xef va explicar que a partir d´ara aquest reconeixement suposa un canvi per a tots els restaurants de la demarcació».

FERRAN ADRIÀCuiner

«És molt important per al país, tant a nivell gastronòmic, com pel que suposa per al turisme i perquè demostra que la cuina catalana i espanyola és un projecte de futur molt important»

Ferran Adrià no es va poder desplaçar a Londres però es va mostrar entusiasmat. En declaracions a La Vanguardia va dir que «donarà força a la gent jove, sobretot en un moment de crisi com l´actual. Seguim essent el número u i hem de fer-ne una festa grossa».