Uns encaputxats armats van assaltar ahir un empresari de Salt (Gironès), a qui van copejar i van deixar lligat al taller de casa seva, abans de robar-li una important suma de diners després de comentar-li que sabien que estava preparant el casament de la seva filla, que es trobava en aquell moment dormint a la casa.

Segons han informat avui fonts dels Mossos, que han obert una investigació per localitzar els assaltants, aquests podrien ser més de quatre i van abordar a la víctima, Joan S.E., que té una empresa de pintura, quan sobre les 07.00 hores sortia de casa seva.

L'empresari va sortir del seu domicili, situat al Passeig Josep Tarradellas, i es dirigia al seu taller a buscar la seva furgoneta quan un número no precisat d'encaputxats van sortir d'un cotxe, el van abordar i el van fer entrar al garatge, on el van tirar a terra, el van copejar i van deixar lligat.

Després d'apoderar-se del mòbil i les claus de casa, alguns d'ells van entrar a l'habitatge amb molt de compte, ja que no van arribar a despertar la filla del pintor, que estava dormint a l'interior, i després de robar a la casa van fugir en el mateix automòbil.

Pel que sembla, segons ha informat la víctima a la policia, els assaltants tenien coneixement de molts detalls de la seva activitat i vida personal, i fins i tot sabien que estava preparant el casament de la seva filla.

Quan Joan S. E. va aconseguir delligar-se, va alertar els Mossos del succeït, i agents de la unitat de la Policia Científica van inspeccionar tant el taller com l'habitatge per intentar aconseguir alguna empremta o indici que els permeti identificar els assaltants.

Segons les xifres fetes públiques pel ministeri de l'Interior, el nombre de robatoris amb força i assalts a habitatges a les comarques de Girona ha augmentat gairebé un 15% en el primer trimestre de l'any.

Fins a finals d'abril, s'havien registrat 1.053 casos en aquesta demarcació, quan en el mateix període del 2012 van ser 918.