Els Mossos d'Esquadra han atrapat un menor d'edat de Girona que es dedicava a robar telèfons mòbils als vianants. El noi solia anar en bicicleta i abordava les víctimes quan parlaven per telèfon o bé enviaven missatges. Aprofitant que els propietaris dels aparells es trobaven desprevinguts, el lladre els hi donava una empenta i els feia caure a terra o bé els hi arrencava el telèfon de l'orella. Amb pocs dies de diferència, va arribar a fer quatre robatoris al carrer Santa Eugènia, a la zona del Pont del Dimoni, als Jardins fora Muralla i al carrer Alfons Morè de Salt (Gironès). Després de rebre les denúncies, els mossos el van arribar a detenir fins a tres vegades en només dues setmanes.

El primer dels robatoris va tenir lloc el migdia del 22 de març. El menor, que anava a cavall d'una bicicleta, va actuar per primer cop al carrer Santa Eugènia de Girona. Es va acostar a una noia i, d'una revolada, li va arrencar la bossa de mà d'una estrebada i va fugir pedalant.

L'endemà, cap a les sis de la tarda, el menor va tornar a fer de les seves al carrer Alfons Morè de Salt. Aquest cop, la víctima va ser una noia que parlava pel mòbil. El jove se li va acostar amb la bicicleta i, aprofitant que es trobava desprevinguda, li va arrencar literalment l'aparell de l'orella.

Només quatre dies més tard, el 27 de març, el lladre va tornar a fer servir la mateixa estratègia per robar el mòbil a una altra noia, aquest cop a la zona del Pont del Dimoni. La víctima estava enviant missatges quan, de sobte, el menor se li va acostar amb la bicicleta i li va donar una empenta tan forta que la va fer caure per terra. Després, el lladre li va agafar el telèfon mòbil i va marxar.

Per últim, el 31 de març, el menor va tornar a cometre un altre robatori. Aquí, el seu objectiu va ser un noi que passejava pel passeig fora muralla de Girona. El lladre se li va acostar i, després d'amenaçar-lo, el va colpejar , el va fer anar per terra i li va robar el mòbil.

Els Mossos d'Esquadra van començar a rebre totes aquestes denúncies una darrera l'altra. Els agents van obrir una investigació i, a mesura van anar lligant caps, i veient que el lladre sempre actuava de la mateixa manera, el van anar detenint per tots aquests delictes.

La primera vegada que se'l van emportar emmanillat va ser el 3 d'abril, arran del robatori que va cometre el 22 de març. A partir d'aquí, i amb només dotze dies de diferència, els agents el van detenir dues vegades més -els dies 8 i 15 d'abril- per la resta de robatoris.

El jove detingut ja ha passat a disposició de la fiscalia de menors de Girona, que s'ha fet càrrec del cas.