L'Ajuntament de Girona està preparant un reconeixement a Joan, Josep i Jordi Roca per tal de mostrar-los el suport de la ciutat i agrair-los que sempre s'hagi pogut comptar amb ells. Segons va explicar ahir l'alcalde, Carles Puigdemont, el consistori ja ha començat a "moure fils" per organitzar l'esdeveniment, que es podria celebrar en els propers dies. De moment, l'alcalde va desplaçar-se ahir fins a Taialà per felicitar els pares dels tres germans, Montserrat Fontané i Josep Roca, i hi va tornar al vespre per poder parlar en persona amb els tres germans, després d'haver intercanviat ja alguns missatges durant la nit de la gala.

Segons Puigdemont, ja feia temps que l'Ajuntament considerava que Girona tenia el millor restaurant del món, però creu que ara ha arribat "la confirmació pública i formal". Per això, assegura que la ciutat se sent "molt orgullosa" i "ha vibrat" amb el premi. Davant d'això, l'Ajuntament està treballant a contrarellotge per tal de poder organitzar al més aviat possible un reconeixement per als tres germans.

Positiu per a la ciutat

Puigdemont va assenyalar que El Celler de Can Roca "ha donat més del que podíem demanar" a la ciutat, ja que els tres restauradors sempre han mostrat un gran suport a Girona. Puigdemont va recordar, per exemple, que Joan Roca participarà en la presentació de Temps de Flors que es farà la setmana que ve a Barcelona. L'alcalde, però, és consident que es tracta d'un negoci que a partir d'ara tindrà "una gran exigència" a nivell internacional, de manera que creu que se'ls ha de "deixar fer la seva feina".

Puigdemont considera que l'èxit d'Eel Celler de Can Roca és una gran promoció per a Girona, ja que el nom de la ciutat ha aparegut aquests dies a nombrosos mitjans de tot el món. Segons l'alcalde, això permetrà donar a conèixer la "potència gastronòmica" que té Girona i també el context que l'envolta: "El món coneixerà El Celler i s'adonarà que té un context cultural i patrimonial, veurà que aquí hi ha un ecosistema de gran densitat i riquesa culinària", va destacar Puigdemont.

Per això, l'alcalde gironí confia que la resta d'establiments de la ciutat també es beneficiaran de l'èxit dels germans Roca. "A Girona tenim un nivell gastronòmic extraordinari, som una potència mundial de la gastronomia i tot això és un procés que ve de lluny", va assenyalar. Per això, creu que aquest "substrat" és el que ha permès conrear la idea d'una cultura gastronòmica, que vincula amb la "identitat" i el "territori". Així doncs, creu que l'avantguarda gastronòmica "passa a Girona en benefici de tots" i diu que, per això, "tot el sector" s'ha alegrat de l'èxit dels Roca.

Ja el dia abans, l'alcalde havia declarat que Girona se sentia molt feliç "per uns veïns que han aconseguit aquest reconeixement absolutament merescut, al qual han arribat després de molts anys de talent, d'estudi, d'innovació, d'esforç i de treball".

Puigdemont, a més a més, va destacar que darrere de la feina dels germans Roca sempre hi ha hagut "un esperit ciutadà i una estima per Girona profunda que han passejat arreu del món".