L'equip de govern de CiU de Girona es va quedar sol en la intenció de modificar el contracte amb el soci privat de l'empresa mixta de neteja i, ara per ara, no podrà tirar endavant la compra de 2.833 contenidors. Tots els grups de l'oposició van qüestionar la necessitat de la compra així com el material dels recipients que s'havien d'adquirir i que havia de ser de plàstic. Inicialment, el contracte previa reposar 1.610 contenidors i a reparar-ne 1.152, amb un cost de 1.141.360 euros. Tenint en compte que es disposa d'una subvenció europea d'1,6 milions que, fins i tot, es podria ampliar, es proposava comprar-ne 2.833. L'operació global, s'enfilava a 2.5 milions d'euros.

La regidora d'ICV-EUiA, Núria Terés, va encetar el torn d'intervenció dels grups de l'oposició afirmant que en d'altres poblacions amb contenidors de plàstic s'ha demostrat que tenen una durada de només dos anys i que molts s'acaben esquerdant. També va criticar que amb els nous contenidors es deixaria de necessitar el servei de manteniment a càrrec d'un centre especial de treball.

Pel PP, Concepció Veray, va recordar que el contracte amb Fomento perquè fos el soci de l'empresa mixta de neteja està en un contensió administratiu perquè es va resoldre per un marge molt estret i l'empresa queva quedar en segon lloc ho va portar als jutjats. Veray va preguntar quina vida útil tindrien els contenidors i va lamentar que es deixi sense feina el centre especial de treball. A més, va lamentar que la recollida d'orgànica a l'Eixample passarà de fer-se sis dies a la setmana a tres.

Per la CUP, el seu portaveu Jordi Navarro, va posar en qüestió la ncessitat d'haver de destinar tants diners en renovar tots els contenidors quan al seu parer molts estaven en bon estat. Malgrat haver-hi una subvenció europea important, va recordar que la resta de diners haurien de sortir de les arques municipals. "vostè volen tots els ontenidors nous perquè els perd la imatge, la Girona d'estampa", vae tzibar.

En nom del PSC, Sílvia Paneque, va repetir els arguments dels grups anteriors i va assenyalar que mentre que el contracte de neteja aprovat en l'anterior mandat donava "un servei millor amb menor cost", amb la modificació de l'actual govern "no millorem el servei i l'encarim". Paneque va posar de manifest que en haver-hi el contensiós, el millor seria deixar sobre la taula el punt de l'ordre del dia i seguir amb el contracte sense cap modificació. La representant socialista va preguntar si els diners de la subvenció no es podrien destinar a altres projectes de sostenibilitat, com la millora del clavegueram.

La regidora d'Hisenda, Maria Àngels Planas, va indicar que dificilment podrien destinar la subvenció a un altre projecte perquè s'ha de presentar abans d'acabarl 'any, va assegurar que la vida útil dels contenidors serà de deu anys i respecte al centre especial, va recordar que els contenidors també s'hauran d'anar reparant. El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Jordi Fàbrega, va recordar que reparar un contenidor costa 400 euros i comprar-los 600. A més, va indicar que un informe de l'empresa alertava que molts contenidors estan en mal estat . Pel que fa la recollida d'orgànica a l'Eixample, va recordar que les queixes no són per les males olors sinó per la neteja "díficil dels cubells i respecte al cas de l'Eixample, va dir que a la resta de la ciutat es fa tres dies a la setmana i que els nous contenidors serien més grossos imés fàcils de netejar.