La regidora d´Hisenda i Règim Interior, M. Àngels Planas, destaca "la visió global del barri" dels projectes presentats

Ahir al vespre es van constituir les primeres assemblees de barri dels pressupostos participats dels barris de l´Ajuntament de Girona. Concretament, van tenir lloc les assemblees dels barris de Palau-Sacosta i de Pla de Palau - Sant Pau. La regidora d´Hisenda i Règim Interior, i també regidora de barri de Palau-Sacosta, M. Àngels Planas, i el regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso, es van reunir amb les associacions dels dos barris. A la reunió de l´Assemblea del Barri de Pla de Palau - Sant Pau hi va assistir també el regidor Carles Ribas com a regidor de barri.

Durant les reunions, les associacions van presentar els seus projectes per als pressupostos participats dels barris. A l´Assemblea de Barri de Palau-Sacosta es van presentar projectes per reformar el local social del barri, per fer circuits saludables al barri, per il·luminar la pista poliesportiva de Palau i per reformar l´única plaça de la zona que ja existia a l´antic municipi de Palau-Sacosta. Per la seva banda, a l´Assemblea de Barri de Pla de Palau - Sant Pau es va presentar un projecte d´àmbit social.

Sobre els projectes presentats, la regidora M. Àngels Planas ha ressaltat que es tracta de "projectes molt treballats, en els quals destaca la visió global del barri". La regidora també ha explicat que "el compromís de l´equip de govern és que de cara al setembre es puguin començar a executar els projectes que s´aprovin finalment".

L´Assemblea de Barri té com a funció realitzar les propostes per al barri i prioritzar-ne un màxim de cinc, d´acord amb la quantitat assignada a cada barri, a partir dels criteris objectius fixats per la Comissió Mixta de Ciutat. Aquestes propostes es traslladaran a l´Equip de Valoració Tècnica i Econòmica, que emetrà els informes econòmics i de viabilitat tècnica de cada projecte. Aquests informes es traslladaran a l´Assemblea de Barri i posteriorment es traslladaran a la Comissió Mixta de Ciutat, en la qual es concretaran quins projectes se sotmeten a consulta. Aquestes consultes es portaran a terme mitjançant el vot dels veïns i veïnes dels diferents barris de la ciutat.

Durant els propers dies, es portaran a terme les assemblees dels altres 28 barris de la ciutat. L´Assemblea de Barri està formada pel regidor de Serveis Socials, la regidora d´Hisenda i Règim Interior, el regidor o la regidora del barri i els president o presidentes de les associacions de veïns que hi ha al barri. També formen part d´aquest òrgan les entitats que tenen l´àmbit territorial d´actuació al barri.

El reglament de pressupostos participats dels barris es va aprovar inicialment al Ple del 13 de maig del 2013 i actualment es troba dins del termini d´exposició pública. "Per tal de poder complir amb el calendari previst, hem iniciat la celebració de les assembles dins aquest termini", ha comentat la regidora M. Àngels Planas.