Mitja hora més. Els empresaris de bars, restaurants i oci nocturn de Girona han reclamat que la nova normativa de l'Ajuntament, que preveu fer tancar les terrasses entre mitjanit i dos quarts de dues de la matinada, es pugui allargar mitja hora més en les dates més assenyalades, com ara els caps de setmana de l'estiu, Temps de Flors, Sant Narcís, Cap d'Any, Nadal i altres festes patronals i populars. A més, el món de l'oci i la restauració lamenta que l'equip de govern (CiU) no els hagi tingut prou en compte a l'hora d'elaborar el pla de xoc.

El secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, considera que el fet que l'Ajuntament hagi denegat aquesta mitja hora extra "és un error", ja que aquest és el moment d'"impulsar Girona anivell de nit, ja que és una ciutat de moda". Boadas recorda que aquest estiu no hi haurà les carpes de la Devesa i creu que les terrasses podrien ser una alternativa: "S'hauria de deixar obrir mitja hora extra i, si hi ha algun punt delicat o que no compleixi la normativa, denegar-li", opina Boadas. El representant de la Fecasarm recorda que, a l'estiu, la gent sopa més tard i, si quan van a fer un cafè o una copa a la terrassa se'ls ha de dir que marxin, "serà un maltractament a nivell turístic".

El mateix pensa Xavier Presas, president de l'Associació de Bars i Restaurants de la plaça Independència: "L'horari de les terrasses hauria de ser, com a mínim, fins a les dues", indica. En aquest sentit, admet que s'ha de respectar el descans dels veïns, però creu que la normativa municipal "hauria de ser més flexible". El president de l'Associació de bars, restaurants i locals d'oci del Barri Vell, Josep Maria Oliveras, coincideix que a l'estiu estaran "una mica limitats durant a última franja del dia", i també es pregunta com faran aixecar els clients de les terrasses. "Anirem una mica a contracorrent en els horaris, ja que alguns clients arriben a les dotze", assenyala.

Des de l'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial, Xavier Nicolazzi i Toni Vallory lamenten que la normativa no s'hagi fet consensuada amb el sector. Malgrat admetre que la regulació és necessària, Nicolazzi critica que s'hagi tingut només en compte l'opinió dels veïns i no la dels empresaris. "Haurien d'haver buscat més el consens", assenyala. Tot i que l'Ajuntament està obert a canvis, els empresaris temen que les modificacions seran mínimes.