"Idisabled" continua avançant amb pas ferm. El projecte de quatre joves estudiants del col·legi Bell-lloc de Girona segueix acumulant reconeixements. El projecte pretén denunciar les barreres arquitectòniques fent fotografies amb telèfons mòbils i fen-les arribar als ajuntaments. Primer va ser un premi a nivell de les comarques gironines on es destacava el seu caràcter "innovador" que els va permetre accedir al concurs a nivell estatal. Després d'imposar-se en l'àmbit espanyol, sempre en la vessant social, van poder participar a la competició europea (Junior Achievement Young Enterprise) i ara s'ha sabut que el seu projecte ha estat el més ben valorat en la vessant social.

El alumnes són Pol Puig Fuentes, Melcior Pijoan Comas, Marc Martínez Maestre i Éric Vallés Baix. També compten amb la col·laboració d'Eva Pijoan Comas i Míriam Teixidor. Fa uns dies van defensar en una conferència on-line el seu projecte social que va ser analitzat per un jurat establert a Brusel·les. Els competidors eren projectes pensats en una desena de països. Poc abans del concurs, Pol Puig ja es mostrava confiat:"Ja que som aquí, hem de guanyar, no?". I així ha estat.

La distinció els permetrà presentar en viu el seu projecte a Londres juntament amb els premiats en altres vessants. Però a banda d'això, els servirà com a gran carta de presentació a l'hora d'anar a buscar subvencions per fer realitat aquest projecte. Volen trucar a la porta d'empreses de tot tipus, però sobretot a aquelles que aposten per l'àmbit social. També amb ajuntaments.

El projecte parteix d'una aplicació per a telèfons mòbils que incorporaria les fotografies i un geolocalitzador. El sistema permetria enviar les imatges dels elements de la via pública que es consideren que perjudiquen la mobilitat de les persones a l'Ajuntament. Així, un obstacle fotografiat diferents cops per diferents persones aniria acumulant "denúncies". L'objectiu no és ser crítics, sinóalertar als ajuntaments de les incomoditats en les quals es troben les persones amb mobilitat reduïda per tal que facin les reparacions pertinents. Ja tenen "l'escaleta" per fer realitat el projecte i estan enllestint la versió "beta" amb l'ajut de l'agènciaNeorg.

Escollits en un programa

A banda d'aquests premis, el projecte participa en un programa d'innovació per a joves de la fundació Telefonica, anomenat "Think big". Han passat la primera seleció que els hi reportarà dos-cents euros. El propers pas els durà a donblar l'import i obtenir l'ajut d'un mentor. Si acaben entre els trenta primers, la recompensa econòmica arribaria als 3.000 euros. Tot seria per fer realitat el projecte.