Simulacre de bomba a l'hospital Trueta de Girona. A les 4 de la tarda el telèfon de la centraleta ha rebut una trucada alertant que hi havia una bomba que esclataria al cap de tres hores. Immediatament han activat el protocol de seguretat que ha consistit, primer, en avisar els serveis d'emergències per, a continuació, desallotjar tots els pacients i professionals per traslladar-los al punt de trobada, a un aparcament que hi ha a uns 300 metres. El personal del Trueta també s'ha encarregat d'endur-se el material radioactiu a un lloc segur i acompanyar els agents per inspeccionar l'edifici, juntament amb la unitat canina per detectar si hi havia explosius. La bomba simulada era en un passadís.

El simulacre de bomba s'ha fet a l'edifici de l'Institut Català d'Oncologia (ICO) de l'hospital universitari Josep Trueta de Girona. En aquestes instal·lacions també hi ha el servei de medicina nuclear, gestionada per l'Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI). L'objectiu del simulacre és posar a provar el pla d'autoprotecció de les tres institucions en cas d'emergència intrahospitalària.

El simulacre ha servit també com a exercici de coordinació empresarial entre l'hospital Trueta i l'ICO, responsables de la gestió de les instal·lacions on s'ha fet l'exercici. Els plans d'autoprotecció defineixen com s'ha d'actuar en cas d'emergència ocorreguda dins el mateix centre. Els exercicis es fan en compliment de la normativa vigent i serveix per analitzar els punts febles i buscar solucions de cara a situacions d'emergència reals.

L'exercici ha començat a les 4 de la tarda i només ha afectat als treballadors de torn de tarda de l'edifici amenaçat, una trentena de professionals de l'ICO i de l'IDI, i als pacients que hi havia en aquells moments. El simulacre ha partit d'una suposada amenaça de bomba que també podria arribar a afectar un espai on hi ha una petita quantitat de material radioactiu de molt baixa intensitat.

Seguint el protocol específic del pla d'autoprotecció, els treballadors de l'hospital han retirat aquest material de forma temporal de l'edifici. El trasllat fins a zona segura s'ha fet prenent les màximes garanties, ja que estava perfectament encapsulat amb les proteccions reglamentari.

Per desenvolupar el simulacre com si aquest fos una amenaça real, des de l'hospital han seguit el pla d'autoprotecció i han alertat a la Policia Municipal de Girona, als Bombers, als Mossos d'Esquadra i a l'Ajuntament. Una vegada finalitzat el simulacre han fet una reunió del Comitè d'autoprotecció que aquesta vegada també ha comptat amb la participació de membres de l'ICO i de l'IDI per analitzar els resultats.