03 de juliol de 2013
03.07.2013

Girona farà rutes turístiques per visitar la ciutat en cadira de rodes

La ciutat ja compta amb recursos adaptats per a persones minusvàlides com el trenet turístic

04.07.2013 | 08:13
La regidora Coralí Cunyat, en primer terme, durant la ruta d´ahir.

Tècniques de l'Oficina de Turisme de Girona es van asseure ahir al matí en una cadira de rodes per fer, de la mà de Mifas, una visita turística per la ciutat de Girona des de la perspectiva de les persones amb mobilitat reduïda. L'objectiu era el d'estudiar quins són els itineraris adients per a les persones amb minusvalidesa i poder informar, a través dels recursos turístics de l'Ajuntament, sobre aquests itineraris especialment pensats per a ells.

Amb aquesta iniciativa, Girona vol posicionar-se com a destinació de referència per a aquest tipus de turisme. De fet, ja compta amb recursos com el trenet turístic que, per primera vegada, està adaptat per a persones en cadira de rodes. Això permetrà que el visitant pugui fer tot el recorregut pel centre històric -sovint amb llambordes i amb molta inclinació- a sobre d'aquest transport rodat.

L'Ajuntament de Girona, doncs, vol avançar en el camp del turisme accessible per tal de fer atractiva la ciutat als visitants que tenen problemes de mobilitat. A l'exposició de "Girona, temps de flors" del 2012, per exemple, el consistori ja va posar a disposició d'aquestes persones unes cadires de rodes elèctriques i unes scooters especials de forma gratuïta per poder gaudir de la proposta floral.

Després d'aquella experiència, ara es pretén donar a conèixer de la mà de Mifas quins són els recursos necessaris per tal que les persones que van en cadira de rodes puguin conèixer Girona.

Aquesta és la raó que justifica la ruta d'ahir efectuada per cinc tècniques de l'Oficina de Turisme, acompanyats per la regidora de Turisme i Comerç, Coralí Cunyat. De la mà del vicepresident de l'entitat, Albert Carbonell, van visitar el centre de Girona, on Carbonell els va explicar com fer funcionar les cadires, els va advertir dels perills més habituals i de com evitar els obstacles que hi ha a la via pública.

"És molt important en matèria de turisme viure les experiències de primera mà", va destacar Cunyat, que va reconèixer que quan es recorre Girona en cadira de rodes "t'adones que la ciutat té molts desnivells i que es presenten dificultats".

Darrere d'aquesta iniciativa vindrà un treball més de fons per conèixer quins són els itineraris més adients per fer en cadira de rodes, quins són els recursos que manquen, quines millores es poden fer i quins consells es poden donar als turistes amb problemes de mobilitat que visiten la ciutat.

Un cop identificats aquests aspectes, el consistori vol penjar aquesta informació a totes les plataformes turístiques que té a la seva disposició. La idea és que qualsevol persona que va en cadira de rodes i que vol visitar la ciutat pugui, prèviament, connectar-se a Internet i conèixer quines facilitats tindrà per moure's pel Barri Vell o per arribar fins als monuments més destacats de la ciutat.

Turisme accessible, a l'alça

Segons va detallar el vicepresident de Mifas, Albert Carbonell, el turisme accessible és un valor a l'alça i Girona i la Costa Brava tenen una bona oportunitat de posicionar-se com a referents.

Carbonell va destacar que fins ara les illes Canàries han estat el referent d'aquest tipus de turisme per a molts països europeus però que, cada vegada més, hi ha punts de l'Estat que comencen a destacar. Per això, va explicar que a la demarcació de Girona ja hi ha molts recursos turístics preparats per a aquest tipus de turista però que cal donar-ne més informació i fer-ne difusió. Per exemple, va destacar que ja s'ofereixen a la Garrotxa vols en globus adaptats, que a les vies verdes es pot anar amb unes bicis on es pedala amb les mans o que també hi ha karts adaptats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema