Més fets i menys oratòria. Això és el que reclamen els grups municipals de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) i ICV-EUiA respecte a la implicació de l'actual Govern amb l'ús i instauració de la bicicleta com a mitjà de transport a la ciutat. "Estem cansats de tantes paraules i tan poques accions. Calen gestos i propostes concretes que demostrin que allò que es diu i queda escrit en un paper sigui real i s'acabi aplicant", va dir la regidora d'ICV, Núria Terés.

En una roda de premsa celebrada ahir, les dues formacions van presentar les propostes conjuntes al Pla de Mobilitat Urbana i van demanar al Govern que negociï les mesures en el marc de la Taula de Mobilitat.

El portaveu de la CUP, Jordi Navarro, va coincidir amb Terés a l'hora de reclamar actuacions: "Demanem que passin de les paraules als fets. Ja no es tracta d'una demanda de determinats sectors, comença a ser una necessitat ecològica i també econòmica". "En una ciutat amb bona qualitat de vida i amb una mobilitat més humana i sostenible la bicicleta es converteix en un element clau", va afegir.

Múltiples propostes

Les dues agrupacions, conjuntament amb Mou-te en Bici, reclamen un Pla Estratègic d'Impuls de la Bicicleta que, segons va apuntar Terés, ha estat "menystingut" en l'esborrany del Pla de Mobilitat.

Les propostes que té en compte el projecte són diverses. Entre altres, Navarro va destacar la importància de fer connexions dels carrils bici existents, construir vies segregades pels ciclistes o elaborar convenis amb aparcaments de la ciutat per poder facilitar el pàrquing. El portaveu també va fer esment a la importància de fomentar l'ús d'aquest mitjà de transport a la ciutat, i va destacar "als centres de treball, al col·lectiu de la UdG i als treballadors públics" com a segments que han de rebre aquest missatge conscienciador.

Navarro i Terés van afirmar que continuaran reclamant les mesures dins el marc del Pla de Mobilitat, però van advertir que si el "silenci administratiu" continuava no descartaven "portar-ho al Ple de l'Ajuntament".