L'empresa Urbaser ha decidit retirar el recurs contenciós administratiu que havia presentat contra l'Ajuntament de Girona perquè no estava d'acord amb l'adjudicació que es va fer de la recollida d'escombraries. Urbaser competia amb Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), que finalment va ser la guanyadora del concurs el 2011 i ja era l'anterior concessionària del servei.

Sobre un màxim de 200 punts, Fomento va obtenir 180,1 punts, mentre que Urbaser es va quedat en 178,4. De fet, el resultat va ser tan escàs que la societat perdedora va presentar un recurs a l'Ajuntament que el consistori va desestimar. Posteriorment va decidir portar el cas als tribunals perquè no estava d'acord amb els barems tècnics atorgats durant el concurs i va perdre per un estret marge de punts.

La regidora d'Hisenda, Maria Àngels Planas, va assegurar ahir que aquesta decisió d'Urbaser deixa "tranquil" el consistori i va recordar que l'adjudicació es va fer en època del tripartit. A més, va apuntar que ara ja queda esborrada qualsevol ombra de dubte sobre els problemes que aquest contenciós podia causar en el projecte de canviar tots els contenidors de la ciutat.

L'Ajuntament va saber al mes de setembre del 2011, amb CiU governant, que Urbaser els volia dur als jutjats. En data de 18 de juny d'enguany, el jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona va comunicar al consistori que l'empresa retirava el recurs. "Nosaltres hem estat sempre tranquils perquè els nostres serveis jurídics ens deien que el recurs d'Urbaser no tenia fonamentació jurídica", va reconèixer la regidora d'Hisenda. La resposta de l'Ajuntament va ser molt ràpida i en un o dos dies van acceptar la decisió d'Urbaser, perquè acabava així amb el conflicte.

El soci de "Girona + Neta"

D'aquesta manera doncs, queda validat que Fomento de Construcciones y Contratas sigui l'empresa sòcia de l'Ajuntament en l'empresa mixta de neteja, coneguda popularment com "Girona + Neta".