La Fecasarm, la federació catalana d'activitats recreatives musicals, va emetre ahir un comunicat en què assenyalava que els locals gironins d'oci nocturn no practiquen cap política discriminatòria. La nota va arribar després que dijous passat la CUP impulsés una campanya que tenia com a objectiu denunciar aquestes pràctiques abusives en alguns establiments de la ciutat.

Segons la federació, la campanya de la formació "no tan sols pot generar confusió sobre el Dret d'Admissió", sinó que també pot crear "una alarma social innecessària i una presumpció de culpabilitat dels locals que realment no existeix".

Fecasarm va destacar, a més, que va executar l'any 2008 una campanya conjunta amb l'Ajuntament i el Departament d'Interior anomenada "Practica el Dret d'Admissió: La Nit en blanc, groc, negre o vermell...és nit IGUAL". Segons l'entitat, aquesta iniciativa va obtenir "una gran acollida entre usuaris i empresaris del sector".

D'altra banda, la federació ofereix a la formació l'opció de "treballar conjuntament en una campanya d'aquesta índole però amb un altre format que no generi confrontació i que sigui purament de conscienciació". L'objectiu d'aquest treball comunitari és el de "millorar la situació d'aquesta problemàtica des d'una vessant positiva".