Robert Fàbregas i Ripoll, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Salt, ha deixa temporalment les seves responsabilitats a l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Salt. El regidor ha presentat la seva renúncia perquè "les seves responsabilitats laborals i el temps que li demanden els seus estudis, no li permeten dedicar prou temps a la seva tasca", segons va informar ahir l'Ajuntament en un comunicat de premsa.

L'Àrea de Cultura passarà a dependre directament de l'alcaldia de forma temporal i Robert Fàbregas mantindrà les seves responsabilitats en temes d'ensenyament.

Fàbregas és el gerent de la Casa de Cultura Les Bernardes, un nomenament que en el seu moment va aixecar polseguera. El PSC va recordar que Fàbregas treballava a l'Ajuntament de Serinyà, i va apuntar a "una promoció a mida de forma irregular, per tal de fer-lo funcionari i pujar-lo de categoria laboral. Només així -indicava un comunicat que es va enviar en aquelles dates- podia accedir a una comissió de serveis per anar de gerent" a Les Bernardes, a través de la Diputació de Girona i del seu president, que aleshores era l'actual alcalde Jaume Torramadé. Una incorporació titllada d'"irregular" i "immoral" en "una descarada intromissió i intent de control d'una de les institucions culturals més actives de Salt".

El mateix Fàbregas va amenaçar poc després de denunciar el PSC per les acusacions i va afegir que la portaveu dels socialistes, Iolanda Pineda, sí que havia estat nomenada "a dit" al Senat en perdre dues eleccions i, a més, va criticar el nomenament del marit de Pineda com a càrrec de confiança del PSC a la Diputació. Segons el també portaveu de CiU a Salt, el procés per obtenir la plaça a Serinyà va ser "absolutament impol·lut" i "convenientment publicitat".