El PSC de Salt defensa que Marta Afuera sigui la interlocutora de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) a la Taula pel Dret a l'Habitatge. Els socialistes, encapçalats per Iolanda Pineda, consideren que "l'Ajuntament de Salt, ni el seu alcalde poden decidir qui és o deixa de ser el líder de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. L'equip de govern ha de respectar la interlocutora o interlocutor que la PAH decideixi".

El govern local va anunciar divendres que no tornaria a convocar la PAH a la Taula pel Dret a l'Habitatge si no canviaven la interlocutora. Per al PSC, però, la decisió només "amaga la nul·la voluntat de l'equip de govern de cercar solucions en referència a l'habitatge a Salt". Els socialistes consideren que la "duresa de les discussions en el si de la Taula pel Dret a l'Habitatge també vénen determinades per la situació d'extrema pobresa que es viu a Salt" i que sovint quan s'acaba de parlar "cal tornar a seure i tornar a parlar i ser més valent en els plantejaments per donar solucions als problemes".

El PSC pot marxar de la Taula

El PSC lamenta també la lentitud dels passos per donar utilitat a aquesta taula. Es va aprovar tirar-la endavant l'octubre del 2011 i fins nou mesos després no es va constituir. Segons els socialistes, "l'única feina efectivament feta ha estat l'edició d'un fullet informatiu fotocopiat pels possibles afectats per aquest problema". I anuncia que si la PAH no és convocada, el PSC tampoc no hi serà.